Smöriga och sÃ¥ otroligt goda mördegskakor som är smÃ¥tt beroendeframkallande. Dubbla receptet, för detta ger endast 4 skivor, men de är visserligen ganska stora :) De ser kanske inte sÃ¥ mycket ut för världen, men skenet bedrar. Testa dessa nu!!

Buttery and so incredibly good shortbread biscuits that are slightly addictive. Double the recipe, because this only gives 4 slices, but they are admittedly quite large :) They may not look like much to the world, but the appearance is deceptive. Try these now!!


Shortbread Biscuits


80 g butter, cold

1 1/4 dl plain flour

3 tbsp almond flour

0.5 dl sugar

0.5 tsp vanilla extract

one pinch of salt

 

Preheat oven to 175ËšC. Put butter, flour, almond flour, sugar, vanilla and salt in a bowl and with your fingertips rub together until everything is combined. Line a 15 cm x 10 cm pan with parchment paper. Press the dough firmly with your hands. Bake in the oven for approx. 25-30 minutes until lightly browned. Let cool completely. Cut into slices. 



Mördegskakor


80 g smör, kallt

1 1/4 dl vetemjöl

3 msk mandelmjöl

0,5 dl socker

0,5 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

 

Värm ugnen till 175˚C. Lägg smör, mjöl, mandelmjöl, socker, vanilj och salt i en bunke och gnid ihop med fingertopparna tills allt är blandat.. Klä en 15 cm x 10 cm form med bakplåtspapper. Tryck degen i formen med händerna. Grädda i ugnen i ca. 25-30 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna helt. Skär i skivor.