Vilken textur gillar du bäst i cookies? Sega, knapriga, mjuka eller hårda? Dessa chokladkex är mjuka inuti och lite knapriga runt kanterna. Jag gillar dessa mycket, men även kex som är tunna och sega är trevliga. Ha en fin dag vänner! 

What texture do you like best in cookies? Chewy, crunchy, soft or hard? These chocolate cookies are soft inside and a little crunchy around the edges. I like these a lot, but cookies that are thin and chewy are also nice. Have a nice day friends!


Soft Chocolate Chip Cookies

8 pcs


65 g butter

3/4 dl granulated white sugar

0.5 dl brown sugar

1 small egg

0.5 tsp pure vanilla extract

1 1/4 dl flour

0.5 dl cocoa powder

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

1.5 dl chocolate chunks

topping: flaky salt, optional


Stir together the butter and sugars. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the remaining ingredients and stir to combine. Put the batter in the fridge for 30 minutes. Scoop the batter into 8 balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. top with flaky salt. Bake the cookies at 175 C degrees for about 10-12 minuts. Let cool. 




Mjuka Chokladkex

8 st


65 g smör

3/4 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl mjöl

0,5 dl kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

1,5 dl chokladbitar

topping: flingsalt, valfritt


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg och vanilj, rör om väl. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör om. Ställ smeten i kylskåpet i 30 minuter. Forma 8 bollar ur smeten och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Grädda kakorna i 175 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna.