
Soft Chocolate Chip Cookies
8 pcs
65 g butter
3/4 dl granulated white sugar
0.5 dl brown sugar
1 small egg
0.5 tsp pure vanilla extract
1 1/4 dl flour
0.5 dl cocoa powder
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
1.5 dl chocolate chunks
topping: flaky salt, optional
Stir together the butter and sugars. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the remaining ingredients and stir to combine. Put the batter in the fridge for 30 minutes. Scoop the batter into 8 balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. top with flaky salt. Bake the cookies at 175 C degrees for about 10-12 minuts. Let cool.
Mjuka Chokladkex
8 st
65 g smör
3/4 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 dl chokladbitar
topping: flingsalt, valfritt
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg och vanilj, rör om väl. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör om. Ställ smeten i kylskåpet i 30 minuter. Forma 8 bollar ur smeten och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Grädda kakorna i 175 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna.
0 Comments