Smöriga och så otroligt goda mördegskakor som är smått beroendeframkallande. Dubbla receptet, för detta ger endast 4 skivor, men de är visserligen ganska stora :) De ser kanske inte så mycket ut för världen, men skenet bedrar. Testa dessa nu!!

Buttery and so incredibly good shortbread biscuits that are slightly addictive. Double the recipe, because this only gives 4 slices, but they are admittedly quite large :) They may not look like much to the world, but the appearance is deceptive. Try these now!!


Shortbread Biscuits


80 g butter, cold

1 1/4 dl plain flour

3 tbsp almond flour

0.5 dl sugar

0.5 tsp vanilla extract

one pinch of salt

 

Preheat oven to 175˚C. Put butter, flour, almond flour, sugar, vanilla and salt in a bowl and with your fingertips rub together until everything is combined. Line a 15 cm x 10 cm pan with parchment paper. Press the dough firmly with your hands. Bake in the oven for approx. 25-30 minutes until lightly browned. Let cool completely. Cut into slices. 



Mördegskakor


80 g smör, kallt

1 1/4 dl vetemjöl

3 msk mandelmjöl

0,5 dl socker

0,5 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

 

Värm ugnen till 175˚C. Lägg smör, mjöl, mandelmjöl, socker, vanilj och salt i en bunke och gnid ihop med fingertopparna tills allt är blandat.. Klä en 15 cm x 10 cm form med bakplåtspapper. Tryck degen i formen med händerna. Grädda i ugnen i ca. 25-30 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna helt. Skär i skivor.