Crunchy Granola
3 dl rolled oats
1 dl coconut flakes
1.5 dl seeds (pumpkin, sunflower, sesame)
a pinch of salt
3 tbsp coconut oil
3 tbsp agave syrup
1 tsp vanilla extract
Preheat the oven to 165 C. Add the oats, coconut, seeds and salt to a bowl and stir. Melt the coconut oil and agave syrup. Add the vanilla. Pour over the dry ingredients and stir. Place the mixture on a baking sheet lined with parchment paper and spread into an even layer. Bake for 25-30 minutes. Turn the sheet halfway through so that everything bakes evenly. Turn off the oven and let the granola sit there until the oven is cool. Store in a glass jar with a lid.
Knaprig Granola
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1,5 dl frön (pumpa, solros, sesam)
en nypa flingsalt
3 msk kokosolja
3 msk agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
Värm ugnen till 165 C. Tillsätt havre, kokos, frön och salt i en skål och rör om. Smält kokosoljan och agavesirapen. Tillsätt vaniljen. Häll över de torra ingredienserna och rör om. Lägg blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till ett jämnt lager. Grädda i 25-30 minuter. Vänd på plåten efter halva tiden så att allting bakas jämnt. Stäng av ugnen och låt granolan stå där tills ugnen är kall. Förvara i en glasburk med lock.
0 Comments