Dessa praliner / kakbollar görs på överbliven kaka. Jag hade en mjuk kaka med smak av choklad och espresso. Jag hade en espressofrosting så jag blandade kakan i den frostingen. Men man kan bra använda färskost också. Enkelt och inget matsvinn. Ha en bra dag!


These pralines / cake balls are made on leftover cake. I had a soft chocolate and espresso flavored cake. I had an espresso frosting so I mixed the cake into that frosting. But you can also use cream cheese. Simple and no food waste. Have a good day!



Chocolate Espresso Cake Pralines


chocolate espresso cake

coffee frosting or cream cheese

melted chocolate

ground coffee


Crumble the cake and mix in the cream cheese or frosting until you have a sticky and solid mass. Shape into balls and put them in the fridge while you melt the chocolate. Dip the balls in melted chocolate and top with ground coffee. Store in the fridge.



Choklad-Espressokaka Praliner


choklad-espressokaka

kaffefrosting eller färskost

smält choklad

malt kaffe


Smula kakan och blanda frosting eller färskost tills du har en kladdig och stadig massa. Forma till bollar och ställ i kylen medan du smälter chokladen. Doppa bollarna  i smält choklad och toppa med malt kaffe. Förvara i kylen.