När man gör en muffinssmet och bakar dem i högre smalare muffinsformar får man lite finare bakelser. Kanske man vill lyxa till det lite eller bara variera sig så är detta ett tips. Dessa bakelser smakar rom och körsbär. Mycket goda!

When you make a muffin batter and bake them in taller, narrower muffin tins, you get slightly fancier pastries. Maybe you want to splurge a bit or just vary your baking goods, here's a tip. These pastries taste like rum and cherries. Very good!


Rom Körsbärsbakelse

4 st


40 g smör, smält

20 g olja

60 g socker

1 ägg

70 g vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

50 g gräddfil

romessens, efter smak

rom-körsbärssylt


Rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Rör sedan i de torra ingredienserna och romessens. Häll smeten i 4 höga  muffinsformar och gör en fördjupning i varje. Tillsätt en tesked av sylten. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna. Dekorera med t.ex smält vit choklad. 



Rum Cherry Pastries

4 pcs


40 g butter, melted

20 g oil

60 g sugar

1 egg

70 g wheat flour

0.5 tsp baking powder

50 g sour cream

rum essence, to taste

rum-cherry jam


Mix together butter, oil and sugar. Add the egg and mix well. Then stir in the dry ingredients and rum essence. Pour the batter into 4 tall muffin tins and make a well in each. Add a teaspoon of the jam. Bake for about 15 minutes. Let cool. Decorate with, for example, melted white chocolate.