Rom Körsbärsbakelse
4 st
40 g smör, smält
20 g olja
60 g socker
1 ägg
70 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
50 g gräddfil
romessens, efter smak
rom-körsbärssylt
Rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Rör sedan i de torra ingredienserna och romessens. Häll smeten i 4 höga muffinsformar och gör en fördjupning i varje. Tillsätt en tesked av sylten. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna. Dekorera med t.ex smält vit choklad.
Rum Cherry Pastries
4 pcs
40 g butter, melted
20 g oil
60 g sugar
1 egg
70 g wheat flour
0.5 tsp baking powder
50 g sour cream
rum essence, to taste
rum-cherry jam
Mix together butter, oil and sugar. Add the egg and mix well. Then stir in the dry ingredients and rum essence. Pour the batter into 4 tall muffin tins and make a well in each. Add a teaspoon of the jam. Bake for about 15 minutes. Let cool. Decorate with, for example, melted white chocolate.
0 Comments