Coffee Cream Cheese Filled Muffins
6 pcs
25 g butter, melted
15 ml vegetable oil
0.5 dl light brown sugar
0.5 dl maple syrup
1 egg
1.5 dl all purpose flour
1 tsp espresso powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling:
40 g cream cheese
1 tbsp sugar
0.5 tsp espresso powder
Coffee Soak:
strong cold coffee
Pre-heat the to 175 C degrees. Make the filling by stirring together the ingredients. Set aside. Stir together butter, oil, sugar and maple syrup. Add the egg and stir well. Then stir in the remaining ingredients. Pour the batter into 6 small muffins cups and make a dwell in each. Add a spoonful of the filling. Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and brush the muffins with the cold coffee.
Krämiga Fyllda Kaffemuffins
6 st
25 g smör, smält
15 ml olja
0,5 dl ljust farinsocker
0,5 dl lönnsirap
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk espressopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
40 g färskost
1 msk socker
0,5 tsk espressopulver
Kaffeblötläggning:
starkt kallt kaffe
Värm ugnen till 175 grader. Gör fyllningen genom att röra ihop ingredienserna. Ställ åt sidan. Rör ihop smör, olja, socker och lönnsirap. Tillsätt ägget och rör om väl. Rör sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i 6 små muffinsformar och gör en fördjupning i varje. Tillsätt en sked av fyllningen. Grädda i cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla muffinsen med det kalla kaffet.
0 Comments