Jag gillar kaffesmakade bakverk, men kan tycka att smaken blir lätt för mild. Så därför bakade jag denna gång kaffemuffins med en kaffesmakande fyllning och dessutom penslande jag de bakade muffinsen med kaffe. Mycket gott! 

I like coffee-flavored pastries, but I find the taste often a little too mild. So this time I baked coffee muffins with a coffee-flavored filling and I also brushed the baked muffins with coffee. Very tasty!


Coffee Cream Cheese Filled Muffins

6 pcs


25 g butter, melted

15 ml vegetable oil

0.5 dl light brown sugar

0.5 dl maple syrup

1 egg

1.5 dl all purpose flour

1 tsp espresso powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling:

40 g cream cheese

1 tbsp sugar

0.5 tsp espresso powder


Coffee Soak:

strong cold coffee


Pre-heat the to 175 C degrees. Make the filling by stirring together the ingredients. Set aside. Stir together butter, oil, sugar and maple syrup. Add the egg and stir well. Then stir in the remaining ingredients. Pour the batter into 6 small muffins cups and make a dwell in each. Add a spoonful of the filling. Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and brush the muffins with the cold coffee. 



Krämiga Fyllda Kaffemuffins 

6 st


25 g smör, smält

15 ml olja

0,5 dl ljust farinsocker

0,5 dl lönnsirap

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

1 tsk espressopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Fyllning:

40 g färskost

1 msk socker

0,5 tsk espressopulver


Kaffeblötläggning:

starkt kallt kaffe


Värm ugnen till 175 grader. Gör fyllningen genom att röra ihop ingredienserna. Ställ åt sidan. Rör ihop smör, olja, socker och lönnsirap. Tillsätt ägget och rör om väl. Rör sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i 6 små muffinsformar och gör en fördjupning i varje. Tillsätt en sked av fyllningen. Grädda i cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla muffinsen med det kalla kaffet.