Mazarinrutor med Bär
Mördeg:
70 g smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 äggula
2 dl mjöl
Fyllning:
100 g mandelmassa, riven
40 g smör, rumstempererat
1 stort ägg
bär, strö över kakan
Arbeta ihop alla ingredienser till mördegen. Tryck ut degen i en form ca 20 cm x 20 cm. Förgrädda mördegen i 175 C grader ca 5-7 minuter.
För fyllningen mixa ihop alla ingredienser till en smidig blandning. Häll fyllningen på den förgräddade botten och fördela jämnt över kakan. Toppa sist med bär. Grädda i ytterligare ca. 20 minuter.
Mazarin Squares with Berries
Shortcrust pastry:
70 g butter
0.5 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
a pinch of salt
1 egg yolk
2 dl flour
Filling:
100 g almond paste, grated
40 g butter, room temperature
1 large egg
berries, sprinkle over the cake
Work together all the ingredients for the shortcrust. Press the crumbs into a baking dish approx. 20 cm x 20 cm. Pre-bake the shortcrust pastry at 175 degrees C for about 5-7 minutes. For the filling, mix all the ingredients together into a smooth mixture. Take out the pre-baked base. Pour on the filling and spread evenly over the cake. Top with berries. Bake for another 20 minutes.
0 Comments