Att baka med bönor funkar så bra och jag tycker att man inte smakar dem, men jag är också van att äta bönor och gillar smaken. Dessa muffins har en kladdig konsistens, lite tryffelaktig. Jättegoda och de har en djup smak av kakao. Vågar du testa? :) 

Baking with beans works so well and I don't think you can taste them, but I'm also used to eating beans and like the taste. These muffins have a sticky texture, a little truffle-like. Delicious and they have a deep taste of cocoa. Do you dare to try? :)



Chocolate Bean Muffins

5 pcs


2 dl white beans precooked, rinsed

2.5 tbsp cocoa powder

2 tbsp agave syrup 

1.5 tbsp peanut butter, sport or coffee sea salt

1 tsp coffee or water

1/4 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla

one pinch of sea salt


Preheat oven to 175°C. Combine all ingredients in a food processor or blender. Process until smooth. Pour batter into muffins cups. Bake for about 10  minutes. Do not over bake.



Chokladbönmuffins

5 st


2 dl vita bönor förkokta, sköljda

2,5 msk kakaopulver

2 msk agavesirap

1,5 msk jordnötssmör, sport- eller kaffehavssalt

1 tsk kaffe eller vatten

1/4 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj

en nypa havssalt


Värm ugnen till 175°C. Blanda alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Bearbeta tills den är slät. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca 10 minuter. Övergrädda dem inte.