Är du ett stort fan av choklad? Gillar du den rika och djärva smaken av espresso? Om du svarade ja pÃ¥ nÃ¥gon av dessa frÃ¥gor, kommer du att gilla dessa Choklad Espresso Muffins! Dessa muffins är den perfekta kombinationen av choklad och kaffe, och de är ocksÃ¥ lätta att göra. 

Are you a chocolate lover? Do you enjoy the rich and bold flavor of espresso? If you answered yes to either of these questions, then you'll love these Chocolate Espresso Muffins! These muffins are the perfect combination of chocolate and coffee, and they're easy to make too.


Chocolate Espresso Muffins

5 pcs


55 g butter, melted and slightly cooled

3/4 dl light brown sugar

1 large egg

1.5 tbsp freshly brewed espresso

3/4 tsp vanilla extract

1 3/4 dl plain flour

0.5 dl cocoa powder

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

1 dl buttermilk


Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl, mix together butter and sugar. Add the egg, espresso and vanilla. Then add the flour, cocoa powder, baking powder, salt and buttermilk. Stir to combine, do not overmix. Divide the batter evenly amongst five muffin cups. Bake for 12-15 minutes. 



Choklad Espresso Muffins

5 st


55 g smör, smält och något kylt

3/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1,5 msk nybryggd espresso

3/4 tsk vaniljextrakt

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl kärnmjölk


Värm ugnen till 175 C grader. I en skål, blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägg, espresso och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, salt och kärnmjölk. Rör om, men blanda inte för mycket. Fördela smeten jämnt mellan fem muffinsformar. Grädda i 12-15 minuter.