Chocolate Espresso Muffins
5 pcs
55 g butter, melted and slightly cooled
3/4 dl light brown sugar
1 large egg
1.5 tbsp freshly brewed espresso
3/4 tsp vanilla extract
1 3/4 dl plain flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
1 dl buttermilk
Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl, mix together butter and sugar. Add the egg, espresso and vanilla. Then add the flour, cocoa powder, baking powder, salt and buttermilk. Stir to combine, do not overmix. Divide the batter evenly amongst five muffin cups. Bake for 12-15 minutes.
Choklad Espresso Muffins
5 st
55 g smör, smält och något kylt
3/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1,5 msk nybryggd espresso
3/4 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl kärnmjölk
Värm ugnen till 175 C grader. I en skål, blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägg, espresso och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, salt och kärnmjölk. Rör om, men blanda inte för mycket. Fördela smeten jämnt mellan fem muffinsformar. Grädda i 12-15 minuter.
0 Comments