Strawberry Almond Cream Squares
Crust and Crump Topping:
100 g butter
1 dl light brown sugar
2.5 dl all purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling:
strawberry jam
almond cream
Preheat oven to 175 degrees C. Line a baking pan, 18 cm x 18 cm, with parchment paper. In a bowl, combine the crust ingredients. Set aside 0,5 dl of the mixture for later. Press remaining mixture into bottom of the prepared baking pan. Spread on a layer of jam and dollop on almond cream. Sprinkle remaining crumbs over top. Bake for 25-30 minutes or until top is golden brown.
Jordgubb-Mandelkrämrutor
Botten och smultopping:
100 g smör
1 dl ljust farinsocker
2.5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
jordgubbssylt
mandelkräm
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakform med bakplåtspapper. Blanda ingredienserna till botten i en skål. Lägg åt sidan 0,5 dl av blandningen till senare. Tryck ut resterande blandning i botten av den förberedda bakformen. Bred på sylt och klicka på mandelkräm. Strö på resterande smuldeg. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.
0 Comments