Jag har säkert sagt det tidigare :) men smultopping på bakverk är gott! Håller du med? I detta bakverk smälter smulet lite in i själva kakan och gör den lite karamelliserad. Mycket gott!

I've probably said it before :) but crumb topping on pastries is delicious! Do you agree? In this pastry, the crumbs melt a little into the cake itself and make it a little caramelized. Very delicious!


Strawberry Almond Cream Squares


Crust and Crump Topping:

100 g butter

1 dl light brown sugar

2.5 dl all purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling:

strawberry jam

almond cream


Preheat oven to 175 degrees C. Line a baking pan, 18 cm x 18 cm, with parchment paper. In a bowl, combine the crust ingredients. Set aside 0,5 dl of the mixture for later. Press remaining mixture into bottom of the prepared baking pan. Spread on a layer of jam and dollop on almond cream. Sprinkle remaining crumbs over top. Bake for 25-30 minutes or until top is golden brown.



Jordgubb-Mandelkrämrutor


Botten och smultopping:

100 g smör

1 dl ljust farinsocker

2.5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Fyllning:

jordgubbssylt

mandelkräm


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakform med bakplåtspapper. Blanda ingredienserna till botten i en skål. Lägg åt sidan 0,5 dl av blandningen till senare. Tryck ut resterande blandning i botten av den förberedda bakformen. Bred på sylt och klicka på mandelkräm. Strö på resterande smuldeg. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.