En krämig gurksallad som är enkel att laga. Jag gillar det syrliga frÃ¥n vinägern och dill är en favoritört. Det här är en sallad som passar bra till sommarens alla grillkvällar. 

A creamy cucumber salad that is easy to make. I like the tartness of the vinegar and dill is a favorite herb. This is a salad that is perfect to serve with all summer barbecue evenings.



Creamy Cucumber Salad


1 cucumber

0.5 dl sour cream

0.5 dl quark

0.5 tbsp white wine vinegar

1 tsp agave syrup

1 tbsp dill, chopped

one pinch of salt


Slice the cucumber with a mandoline. Sprinkle salt on the cucumber slices and let sit for 15 minutes. 

Stir together sour cream, quark, vinegar,  syrup, dill and salt in a bowl. Squeeze the cucumber to get rid of as much as possible liquid. Add the cucumber to the sour cream mixture and stir to combine. Store in the fridge before serving. 



Krämig Gurksallad


1 gurka

0,5 dl gräddfil

0,5 dl kvarg

0,5 msk vitvinsvinäger

1 tsk agavesirap

1 msk dill, hackad

en nypa salt


Skiva gurkan med en mandolin. Strö salt på gurkskivorna och låt stå i 15 minuter.

Rör ihop gräddfil, kvarg, vinäger, sirap, dill och salt i en skål. Pressa gurkan för att få bort så mycket vätska som möjligt. Tillsätt gurkan till gräddfilsblandningen och rör om. Förvara i kylen innan servering.