Jag hade kokta makaroner över, så för att inte slänga mat gjorde jag stuvade makaroner. Så enkelt och så gott. Jag tyckte provencalekrydda gav en väldigt god smak till makaronerna. 

I had cooked macaroni over, so to not throw away food, I made stewed macaroni. So simple and so good. I thought Provencal spice gave a very good taste to the macaroni.


Stuvade Makaroner


30 g smör

2 msk vetemjöl

3 dl mjölk

salt

en nypa muskotnöt

provencalekrydda

5 dl makaroni, kokt


Smält smöret i en kastrull och tillätt mjölet. Späd med mjölken och låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Krydda och blanda i makaroner.



Stewed Macaroni


30 g butter

2 tbsp wheat flour

3 dl milk

salt

one pinch nutmeg

provencale spice

5 dl cooked macaroni


Melt the butter in a saucepan and add the flour. Add the milk and let the sauce cook for 5 minutes while stirring. Season to taste and add macaroni.