Mandelkrämsfyllda Chokladmuffins
4 st
30 g smör, smält
20 g olja
3/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
3/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
mandelkräm
Värm ugnen till 175 ℃. I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat.
Lägg muffinssmeten i muffinsformar och lägg sedan i en klick mandelkräm. Grädda i ca. 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Almond Cream Filled Chocolate Muffins
4 pcs
30 g butter, melted
20 g oil
3/4 dl light brown sugar
1 egg
0.5 tsp pure vanilla extract
3/4 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
almond cream
Preheat oven to 175℃. In a bowl, stir together butter and sugar. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the flour, cocoa, baking powder and salt. Stir until incorporated. Pour the batter into muffins cups and put a dollop of the almond cream in the middle. Bake for approx. 15 minutes. Allow the muffins to cool.
0 Comments