Detta är mitt favoritrecept på cookies. Man kan variera vad man tillsätter för smaksättning men ofta har jag chokladbitar i. Denna gång blev det chokladbitar och små fudgebitar. Fudgebitarna ger ett trevligt segt tuggmotstånd. Ett tips är att använda choklad som blivit över eller choklad som man kanske inte gillar att äta som den är. Ha en fin dag!
This is my favorite cookie recipe. You can vary what you add for flavoring, but I often add chocolate chips. This time it was chocolate chips and small fudge pieces. The fudge pieces give a nice chewy texture. A tip is to use leftover chocolate or chocolate that you might not like to eat as is. Have a nice day!
Salted Caramel Fudge Chocolate Cookies
11 cookies
55 g butter, soft
80 g brown sugar
50 g granulated sugar
0.5 tsp salt
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
75 g all-purpose flour
1/4 tsp baking powder
50g chocolate chips
30 g salted caramel fudge pieces
In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.
Whisk in the egg and vanilla. Add the flour and baking powder, do not overmix. Add the chocolate and fudge, and then chill the dough for 30 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper-lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.
Saltkaramell Fudge Choklad Cookies
11 cookies
55 g smör, mjukt
80 g farinsocker
50 g strösocker
0,5 tsk salt
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
75 g vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
50 g chokladbitar
30 saltkaramell fudgebitar
I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Vispa i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl och bakpulver, blanda snabbt ihop. Tillsätt choklad och fudge och kyl sedan degen i 30 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.
0 Comments