Dagen recept är en kaka med smak av kaffe, choklad och pekannötter. Jag använde cold brew kaffe och smaken intensifieras i kakan dagen efter den är bakad. Mycket god och den påminner till konsistensen om mockarutor.

Today's recipe is a cake with a taste of coffee, chocolate and pecans. I used cold brew coffee and the flavor intensifies in the cake the day after it is baked. Very good and it is reminiscent of the consistency of mocha squares.



Cold Brew Coffee Chocolate-Pecan Cake

60 g butter, soft
3/4 dl brown sugar
2 tbsp stevia sugar
1 small egg
3/4 dl cold brew coffee
1.5 dl wheat flour
2 tbsp cocoa powder
3/4 tsp baking powder
30 g pecan nuts, finely chopped
30 g chocolate, chopped

Coffee Icing:
icing sugar
cold brew coffee

Heat the oven to 175 degrees C. In a bowl stir together butter and sugar. Add the egg and stir. Then stir in the flour, cocoa powder, baking powder and coffee. Lastly add the pecans and chocolate into the batter. Grease and flour a small loaf pan and pour the batter into it. Bake for about 25 minutes. Let the cake cool completely. Stir together icing sugar and coffee into a thick icing. Spread the icing on the cake.



Kaffe Choklad-Pekankaka

60 g smör, mjuk
3/4 dl farinsocker
2 msk stevia socker
1 litet ägg
3/4 dl kallt bröd kaffe
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
30 g pekannötter, finhackade
30 g choklad, hackad

Kaffeglasyr:
florsocker
cold brew kaffe

Värm ugnen till 175 grader C. I en skål blanda smör och socker. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan i mjöl, kakao, bakpulver och kaffe. Slutligen blanda i pekannötterna och chokladen i smeten. Smörj och mjöla en liten brödform och häll smeten in i den. Baka i ca 25 minuter. Låt kakan svalna helt. Rör ihop florsocker och kaffe till en glasyr. Häll glasyren på kakan.