To make aioli with tofu works well, you can choose how loose you want it by adding vegetable broth to taste. I used a firm tofu but a soft will be fine as well. You can flavour the aioli with curry, or garlic or other seasoning to your taste. It's great together with oven roasted sweet potatoes.
Vegan Tofu Aioli
110 g tofu
1.5 tbsp lemon juice
1.5 tbsp vegetable broth
0.5-1 tbsp fiber syrup
1-2 tsp mustard
salt
Mix everything in a blender or with a hand blender.
Vegan Tofu Aioli
110 g tofu
1,5 msk citronjuice
1,5 msk grönsaksbuljong
0,5-1 msk fbersirap
1-2 tsk senap
4 Comments
Tofu är nog så mångsidig ingredient:) Har också gjort majonäs med mjuk tofu för länge sedan .
ReplyDeleteJa, den kan användas till mycket!
DeleteSå gott, ailoi är ju mer eller mindre ett måste så här års :-)
ReplyDeleteTack Cecilia! Ja, visst är det gott :)
Delete