Tofu är smaklöst i sig själv, men det går att få mycket smak på den med en bra marinad. Här är ett recpet på marinad som ger god smak till tofu.

Tofu is tasteless in itself, but it is possible to get flavor to it with a good marinade. Here is a recipe for a marinade that gives a good taste to tofu.


Marinerad Tofu

1 paket extra fast tofu
3 msk sojasås
2 msk sesamolja
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackad
3 msk rapsolja
1,5 tsk socker
2 tsk citronsaft

Skär tofu i 8 lika stora skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg tofu i en pÃ¥se och häll marinaden över. Förslut pÃ¥sen och placera i kylskÃ¥p upp till 24 timmar, skaka pÃ¥sen dÃ¥ och dÃ¥. När du är redo att laga tofun, värm ugnen till 200 grader och lägg tofubitarna pÃ¥ en bakplÃ¥tspappersklädd plÃ¥t. Grädda i ugnen ca 8 minuter pÃ¥ varje sida.


Marinated Tofu

1 package extra firm tofu
3 tbsp soy sauce
2 tbsp sesame oil
1 tbsp fresh ginger , grated
3 garlic cloves , minced
3 tbsp canola oil
1,5 tsp sugar
2 tsp lemon juice

Cut tofu into 8 equal slices. Mix the marinade ingredients. Place tofu in a bag and pour marinade over. Seal the bag and place in refrigerator for up to 24 hours, shaking the bag occasionally. When ready to bake the tofu, heat the oven to 200 degrees and put tofu on a baking paper covered sheet. Bake in oven about 8 minutes on each side.