Till min födelsedag bakade jag saftiga vaniljmuffins som jag gjorde till små jordgubbstårtor.  Jag delade muffinsen i två delar och fyllde med jordgubbssylt, skivade jordgubbar och vispad grädde med vaniljkvarg i. Toppade med grädde och tärnade jordgubbar. Enkelt och gott!

For my birthday I baked luscious vanilla muffins that I made into little strawberry tarts. I divided the muffins into two parts and filled them with strawberry jam, sliced strawberries and whipped cream mixed with vanilla quark . Topped with cream and diced strawberries. Simple and delicious!


Vaniljmuffins

4 st


40 g mjukt smör

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl vaniljkvarg

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör tills det är fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en jämn smet. Häll smeten smorda och mjölade kak- eller muffinsformar. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna.



Vanilla Muffins

4 pcs


40 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl vanilla quark

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add flour, baking powder and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into greased and floured cake or muffin tins. Bake for about 15-20 minutes. Let cool.