Söta småbröd med en så god marmelad. Du väljer förstås själv vilken marmelad du använder. Men dessa är så goda och passar så bra till eftermiddagskaffet.

Sweet biscuits with such a delicious marmalade. Of course, you choose which marmalade you use. But these are so delicious and go so well with your afternoon coffee.


Kolasnittar med Rom-Körsbärsmarmelad

ca 12 snittar


50 g smör

0,5 dl strösocker

1 msk sirap

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


rom-körsbärsmarmelad


Sätt ugnen på ca 175° C.

Blanda ihop smör, socker, sirap, mjöl, bakpulver och salt. Rulla ut till en längd på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i längden och fyll med marmelad. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills längden fått lite färg i kanterna. Låt svalna en aning och skär sedan i snittar.



Caramel Slices with Rum-Cherry Marmalade

about 12 slices


50 g butter

0.5 dl caster sugar

1 tbsp syrup

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


rum-cherry marmalade


Preheat the oven to about 175° C.

Mix together the butter, sugar, syrup, flour, baking powder and salt. Roll out into a length on a baking sheet lined with baking paper. Make a depression in the length and fill with marmalade. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes or until the length has a little color at the edges. Let cool slightly and then cut into slices.