När jag senast bakade morotsmuffins gjorde jag en inbakad frosting i dem. Nu har jag bakat chokladmuffins och ville även i dessa ha en inbakad frosting med vaniljsmak. SÅ goda och saftiga! Ha en toppen dag!

The last time I baked carrot muffins I made them with baked-in frosting. Now I've baked chocolate muffins and wanted to have a baked-in vanilla-flavored frosting in them too. SO delicious and moist! Have a great day!

Chokladmuffins med Ostkakafyllning

4 st


Fyllning:

40 g färskost

1 msk strösocker

0,5 tsk vaniljsocker

en nypa salt


Smet:

30 g smör, smält

20 g olja

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Värm ugnen till 175 ℃.

Fyllning: Rör ihop färskost, socker, vanilj och salt i en skål.

Smet: I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat. Skeda muffinssmeten i muffinsformar och gör en grop i varje och lägg i en klick färskostblandning. Grädda i ca. 15 minuter. Låt muffinsen svalna.



Chocolate Muffins with Cheesecake Filling

4 pcs


Filling:

40 g cream cheese, softened

1 tbsp granulated white sugar

0.5 tsp vanilla sugar


Batter:

30 g butter, melted

20 g oil

3/4 dl light brown sugar

1 egg

0.5 tsp pure vanilla extract

3/4 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Preheat oven to 175 ℃.

Filling: Mix cream cheese, sugar, vanilla and salt in a bowl.

Batter: In a bowl, mix butter and sugar. Add the egg and vanilla, mix well. Then add flour, cocoa, baking powder and salt. Mix until everything is mixed. Spoon the muffin batter into muffin cups and make a well in each one and add a dollop of cream cheese mixture. Bake for approx. 15 minutes. Let the muffins cool.