Chokladmuffins med Ostkakafyllning
4 st
Fyllning:
40 g färskost
1 msk strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Smet:
30 g smör, smält
20 g olja
3/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
3/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Värm ugnen till 175 ℃.
Fyllning: Rör ihop färskost, socker, vanilj och salt i en skål.
Smet: I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat. Skeda muffinssmeten i muffinsformar och gör en grop i varje och lägg i en klick färskostblandning. Grädda i ca. 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Chocolate Muffins with Cheesecake Filling
4 pcs
Filling:
40 g cream cheese, softened
1 tbsp granulated white sugar
0.5 tsp vanilla sugar
Batter:
30 g butter, melted
20 g oil
3/4 dl light brown sugar
1 egg
0.5 tsp pure vanilla extract
3/4 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Preheat oven to 175 ℃.
Filling: Mix cream cheese, sugar, vanilla and salt in a bowl.
Batter: In a bowl, mix butter and sugar. Add the egg and vanilla, mix well. Then add flour, cocoa, baking powder and salt. Mix until everything is mixed. Spoon the muffin batter into muffin cups and make a well in each one and add a dollop of cream cheese mixture. Bake for approx. 15 minutes. Let the muffins cool.



0 Comments