En nyttigare "mousse" som är god att äta till frukost. Den innehåller både grynost och yoghurt. Jag sötade min med lönnsirap, men även honung funkar bra. Mycket gott och mättande. För att göra den mer mättande toppa med hemmagjord granola.

A healthier "mousse" that is good to eat for breakfast. It contains both cottage cheese and yogurt. I sweetened mine with maple syrup, but honey also works well. Very tasty and filling. To make it more filling, top with homemade granola. 



Raspberry Mousse


1 dl cottage cheese

0.5 dl Greek yogurt

1 tbsp maple syrup or to taste

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl fresh raspberries

0.5 tsp lemon zest


With a hand held mixer mix the cottage cheese, Greek yogurt, maple syrup and vanilla until smooth and creamy. Add the raspberries and the lemon zest. Mix again briefly, just until the mixture is smooth. Spoon the mousse into a glass. Chill for 1 h. Before serving, garnish the mousse with fresh raspberries.



Hallonmousse


1 dl grynost

0,5 dl grekisk yoghurt

1 msk lönnsirap eller efter smak

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl färska hallon

0,5 tsk citronskal


Med en stavmixer, blanda grynost, grekisk yoghurt, lönnsirap och vanilj tills det är slätt och krämigt. Tillsätt hallon och citronskal. Mixa igen tills blandningen är slät. Skeda moussen i ett glas. Låt stå kallt i 1 timme. Garnera moussen med färska hallon före servering.