Raspberry Mousse
1 dl cottage cheese
0.5 dl Greek yogurt
1 tbsp maple syrup or to taste
0.5 tsp vanilla extract
0.5 dl fresh raspberries
0.5 tsp lemon zest
With a hand held mixer mix the cottage cheese, Greek yogurt, maple syrup and vanilla until smooth and creamy. Add the raspberries and the lemon zest. Mix again briefly, just until the mixture is smooth. Spoon the mousse into a glass. Chill for 1 h. Before serving, garnish the mousse with fresh raspberries.
Hallonmousse
1 dl grynost
0,5 dl grekisk yoghurt
1 msk lönnsirap eller efter smak
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl färska hallon
0,5 tsk citronskal
Med en stavmixer, blanda grynost, grekisk yoghurt, lönnsirap och vanilj tills det är slätt och krämigt. Tillsätt hallon och citronskal. Mixa igen tills blandningen är slät. Skeda moussen i ett glas. Låt stå kallt i 1 timme. Garnera moussen med färska hallon före servering.
0 Comments