Peanut Butter Cake
50 g butter, melted
0.5 dl peanut butter
0.5 dl brown sugar, Sukrin
2 tbsp maple syrup
1 small egg
0.5 tsp pure vanilla extract
1.5 dl all-purpose flour
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
peanuts
Preheat oven to 175°C. Line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper. In a bowl, stir butter, peanut butter, sugar and syrup until smooth. Add egg and vanilla, stir until incorporated. Add the dry ingredients and stir until just combined. Pour the batter into the pan and smooth in an even layer. Top with peanuts. Bake for 15-20 minutes. Let cool completely.
Jordnötssmörkaka
50 g smör, smält
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl farinsocker, Sukrin
2 msk lönnsirap
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
jordnötter
Värm ugnen till 175°C. Klä en ugnsform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper. I en skål blanda smör, jordnötssmör, socker och sirap tills det är slätt. Tillsätt ägg och vanilj, rör om tills det är blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Häll smeten i formen och jämna till i ett jämnt lager. Toppa med jordnötter. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna helt.







0 Comments