Om du gillar jordnötssmör så är dessa för dig. Så goda och man smakar verkligen jordnötssmöret! Ett tips är att inte övergrädda dessa, för vi vill inte ha en torr kaka. Toppa kakan gärna med jordnötter. Ha en bra dag!

If you like peanut butter, these are for you. So good and you can really taste the peanut butter! One tip is not to overbake these, because we don't want a dry cake. Feel free to top the cake with peanuts. Have a great day!


Peanut Butter Cake


50 g butter, melted

0.5 dl peanut butter

0.5 dl brown sugar, Sukrin

2 tbsp maple syrup

1 small egg

0.5 tsp pure vanilla extract

1.5 dl all-purpose flour

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

peanuts


Preheat oven to 175°C. Line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper. In a bowl, stir butter, peanut butter, sugar and syrup until smooth. Add egg and vanilla, stir until incorporated. Add the dry ingredients and stir until just combined. Pour the batter into the pan and smooth in an even layer. Top with peanuts. Bake for 15-20 minutes. Let cool completely. 



Jordnötssmörkaka


50 g smör, smält

0,5 dl jordnötssmör

0,5 dl farinsocker, Sukrin

2 msk lönnsirap

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

jordnötter


Värm ugnen till 175°C. Klä en ugnsform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper. I en skål blanda smör, jordnötssmör, socker och sirap tills det är slätt. Tillsätt ägg och vanilj, rör om tills det är blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Häll smeten i formen och jämna till i ett jämnt lager. Toppa med jordnötter. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna helt.