En paj med kolasmakande botten och en krämig och söt fyllning med smak av kondenserad mjölk och sylt. Ta den sylt du gillar mest och har hemma. Pajen är god både varm och kylskåpskall. Ha en toppen dag!

A pie with a caramel-flavored base and a creamy and sweet filling with the taste of condensed milk and jam. Use the jam you like best and have at home. The pie is good both warm and cold from the fridge. Have a great day!


Krämig Hallonpaj


60 g smör, rumstempererat

0.5 dl ljust farinsocker

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Fyllning

1 dl kondenserad mjölk

2 msk creme fraiche

0,5 ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

hallonsylt


Blanda smör, socker och vanilj. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen i två små springformar. Rör ihop kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och vanilj till fyllningen. Häll på fyllningen och lägg i klickar av hallonsylt. Strö på resterande deg Grädda pajerna i 175 C i ca 25 minuter. Låt svalna helt.



Creamy Raspberry Pie


60 g butter, room temperature

0.5 dl light brown sugar

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder


Filling

1 dl condensed milk

2 tbsp creme fraiche

0.5 egg

0.5 tsp vanilla extract

raspberry jam


Mix butter, sugar and vanilla. Add the flour and baking powder and stir into a dough. Press slightly more than half of the dough into two small springform pans. For the filling stir together the condensed milk with creme fraiche, egg and vanilla. Pour on the filling and add dollops of raspberry jam. Sprinkle on remaining dough  Bake the pies at 175 C for about 25 minutes. Let cool completely.