Om du är ett fan av den klassiska italienska desserten, tiramisu, kommer du att gilla denna twist på det traditionella receptet. Citrontiramisu är en uppfriskande och syrlig efterrätt som är perfekt för nu i vår och de varmare månaderna. Här är ett enkelt recept som får dig att njuta av denna läckra efterrätt på nolltid!

If you're a fan of the classic Italian dessert, tiramisu, then you'll love this twist on the traditional recipe. Lemon tiramisu is a refreshing and tangy dessert that's perfect for spring and the warmer months. Here's a simple recipe that will have you enjoying this delicious dessert in no time!


Citron-Tiramisu


2 dl vispgrädde

125 g kvarg

100-150 g lemon curd

2 msk socker


Fuktning:

0,5 dl citronjuice

2 msk vatten

1.5 msk socker


100 g savoiardikex


Vispa grädden fluffig. Blanda sedan i kvarg, ca hälften av lemoncurden och socker. Pressa saft ur citronen och blanda den med vatten och socker. Fukta hälften av kexen genom att doppa dem i citronvattnet. Lägg dem i en form och toppa med hälften av vispgräddeblandningen. Klicka pÃ¥ resterande lemoncurd. Gör sedan ett till lager. Täck formen och lÃ¥t stÃ¥ i kylskÃ¥p i mint 4 timmar. 



Lemon Tiramisu


2 dl whipping cream

125 g quark

100-150 g lemon curd

2 tbsp sugar


Moistening:

0.5 dl lemon juice

2 tbsp water

1.5 tbsp sugar


100 g Savoyard biscuits


Whip the cream until fluffy. Then mix in quark, about half of the lemon curd and sugar. Squeeze juice from the lemon and mix it with water and sugar. Moisten half of the biscuits by dipping them in the lemon water. Put them in a dish and top with half of the whipped cream mixture. Dollop on the remaining lemon curd. Then make another layer. Cover the dish and leave in the fridge for 4 hours.