Det här är mitt favoritrecept på chokladkaka. En kladdig kaka med mycket chokladsmak. Denna gång blandande jag i hackad daim, men det går bra att ta annan choklad eller utesluta den helt. Kakan kommer bli god oavsett. 

This is my favorite chocolate cake recipe. A sticky cake with a lot of chocolate flavor. This time I mixed in chopped daim, but it is fine to use other chocolate or exclude it completely. The cake will be good regardless.


Daim Chocolate Cake


100 g butter

2,5 dl sugar

2 eggs

1,5 dl flour

0,5 tsp baking powder

4 tbsp cocoa

one pinch of salt

chopped daim, to taste


Mix together the butter and sugar. Add the eggs, mix well. Stir in the remaining ingredients. Pour the batter into a baking pan lined with parchment paper. Bake at 175 degrees about 22-25 minutes. Serve with e.g ice cream.



Daim Chokladkaka


100 g smör

2,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

4 msk kakao

en nypa salt

hackad daim, efter smak


Blanda ihop smör och socker. Tillsätt äggen, blanda väl. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och  grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Servera med t.ex. glass.