Lakrits och hallon är ju en smakkombo som länge funnits i godis och den är ju riktigt god. Jag fick en tanke på en paj med hallon och lakritsås. Jag hade färdig lakritsås, men det går förstås att göra egen. Den här pajen blev så god! Själva pajdegen får en karamellsmak och smälter i munnen och lakritsåsen och hallonen visar sig än en gång vara en match made in heaven :)

Liquorice and raspberries are a great combo and have long been used in candy. I got a thought of making a pie with raspberry and liquorice sauce. I used a store bought liquorice sauce, but of course you can make your own. This pie was so good! The pie crust has a caramel flavor to it and melts in the mouth and the licorice sauce and the raspberry turns out to be a match made in heaven :)


Lakrits-Hallonpaj

120 g smör, mjukt
1,5 dl socker
2,5 dl havregryn
2 dl dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

ca 2 dl hallon (jag hade frysta)
1 dl lakritssås

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl och bakpulver, blanda. Tryck lite mer än hälften av degen i portionsformar eller en större form, ca 20-25 cm. Lägg på hallon och lakritssås. Strö på resterande deg. Grädda i 20-25 minuter.



Licorice Raspberry Pie

120 g butter, soft
1.5 dl sugar
2.5 dl oat flakes
2 dl dl wheat flour
1 tsp baking powder

about 2 dl raspberries (I had frozen)
1 dl licorice sauce

Warm the oven to 175 degrees C. Mix butter and sugar in a bowl. Add oas, flour and baking powder, mix. Press a little more than half of the dough into individual baking tins or one large baking tin, about 20-25 cm. Add raspberries and licorice sauce. Sprinkle on the rest of the dough. Bake for 20-25 minutes.