Maple Pecan Coffee Cake
For the Cake
55 g butter
0.5 dl light brown sugar
1 egg
2 tbsp creme fraiche
2 tbsp maple syrup
2 tbsp milk
0.5 tsp vanilla
1 3/4 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Crumbs
25 g butter, cold
2 tbsp light brown sugar
0.5 dl flour
pinch of salt
0.5 dl chopped pecans
Line a baking pan, 20 cm x 15 cm with parchment paper.
Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Then stir in creme fraiche, maple syrup, milk and vanilla. Add the flour, baking powder, and salt. Stir only until combined.
Combine butter, sugar, flour, salt, and pecans in a bowl. Spread the batter into the baking pan. Top with the streusel. Bake at 175 C for about 20 minutes.
Lönnsirap Pekansmulkaka
55 g smör
0,5 dl ljust farinsocker
1 ägg
2 msk creme fraiche
2 msk lönnsirap
2 msk mjölk
0,5 tsk vanilj
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Smul
25 g smör, kallt
2 msk ljust farinsocker
0,5 dl mjöl
en nypa salt
0,5 dl hackade pekannötter
Klä en ugnsform, 20 cm x 15 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Rör sedan ner creme fraiche, lönnsirap, mjölk och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Rör bara tills det blandas. Blanda smör, socker, mjöl, salt och pekannötter i en skål. Häll smeten i bakformen. Toppa med smulet. Grädda i 175 grader i ca. 20 minuter.
0 Comments