Blood Orange Cream Cheese Muffins
4 pcs
60 g butter, melted and cooled
1 dl light brown sugar
1 small egg
1.5 tbsp blood orange juice
0.5 blood orange, zest
1.5 dl plain flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Topping
75 g cream cheese
0.5 dl powdered sugar
0.5 tsp potato starch
0.5 tbsp blood orange juice
0.5 blood orange, zest
Preheat oven to 175° C. Line the bottom and sides of a baking pan (20 cm x 15 cm) with parchment paper. Stir the butter and sugar in a bowl. Add the egg and stir well. Add lemon juice, lemon zest, flour, baking powder and salt. Gently fold to make a thick batter. Spread batter evenly into the baking pan.
Topping: Stir together all the ingredients for the topping until smooth. Pour the topping onto the muffin batter. Bake for 20 minutes or until the edges are golden brown.
Blodapelsin Färskostmuffins
4 st
60 g smör, smält
1 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
1,5 msk blodapelsinsaft
0,5 blodapelsin, skal
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Topping
75 g färskost
0,5 dl florsocker
0,5 tsk potatismjöl
0,5 msk blodapelsinsaft
0,5 blodapelsin, skal
Värm ugnen till 175° C. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt apelsinsaft, apelsinskal, mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar.
Topping: Rör ihop alla ingredienser till en slät blandning. Fördela toppingen på muffinssmeten. Grädda i 20 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna.
0 Comments