Sacherkaka
50 g smör
50 g mörk choklad, hackad
2 ägg
0,5 dl kokossocker
0,5 dl vetemjöl
3/4 msk potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Fuktning
0,5 dl vatten
1 tsk romextrakt
0,5 dl aprikosmarmelad
Glasyr
50 g mörk choklad, smält
Smält smör och choklad. Låt svalna. Separera äggen i vitor och gulor. Vispa äggulorna med sockret fluffigt. Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke till vitt skum. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i ägg-sockerblandningen. Blanda sedan i äggvitorna försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd rund form, 14 cm. Grädda kakan i 175 C grader i ca 20 minuter. Låt svalna. Dela kakan i två halvor. Fukta med romblandningen. Bred på aprikosmarmelad på den ena halvan och lägg på den andra halvan. Smält chokladen och bred på kakan.
Sacher Cake
50 g butter
50 g dark chocolate, chopped
2 eggs
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl wheat flour
3/4 tbsp potato flour
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
Moisture
0.5 dl water
1 tsp rum extract
0.5 dl apricot jam
Glaze
50 g dark chocolate, melted
Melt the butter and chocolate. Let cool. Separate the eggs into whites and yolks. Whisk the egg yolks with the sugar fluffy. Whisk the egg whites in a clean and dry bowl until white foam forms. Mix wheat flour, potato flour, baking powder and salt into the egg-sugar mixture. Then mix in the egg whites gently to a smooth batter. Pour the batter into a baking pan lined with parchment paper, 14 cm. Bake the cake at 175 C degrees for about 20 minutes. Let cool. Divide the cake into two halves. Moisten with the rum mixture. Spread apricot jam on one half and place on the other half. Melt the chocolate and spread on the cake.
4 Comments
Mums, en av de bästa kakor🍫
ReplyDeleteJa, så god :)
DeleteVi brukar bli bjudna på denna tårta hos grannen. Gott! Ha en fin fredag!
ReplyDeleteTack detsamma fina du!
Delete