Sacherbakelse
4 st
50 g smör
50 g mörk choklad
1 stort ägg
0,5 dl socker
3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Fuktning
2 msk starkt kaffe
Fyllning:
aprikosmarmelad
Glasyr
smält mörk choklad
strössel
Smält smör och choklad. Blanda i socker och tillsätt sedan ägget och blanda väl. Rör resterande ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en form eller i fyra mindre formar som är smorda och mjölade. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt. Dela kakbotten och fukta med kaffe. Bred på aprikosmarmelad och toppa med andra kakbiten. Smält chokladen och bred på bakelserna.
Sacher Torte
4 st
50 g butter
50 g dark chocolate
1 large egg
0.5 dl sugar
3/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
Moisture
2 tbsp strong coffee
Filling:
apricot jam
Frosting
melted dark chocolate
sprinkles
Melt the butter and chocolate. Mix in sugar and then add the egg and mix well. Stir in the remaining ingredients into a smooth batter. Pour the batter into a baking tin or into four smaller molds that are greased and floured. Bake at 175 C for about 15-20 minutes. Allow to cool completely. Divide the cake and moisten with coffee. Spread on apricot jam and top with the other piece of cake. Melt the chocolate and spread on the cakes.
2 Comments
Så fina de blev!
ReplyDeleteTack vännen!
Delete