När jag var barn bakade vi ofta sacherkaka till nyåret. Så god, saftig med mycket smak av choklad och gott med sylten i också. Den här gången valde jag att inte baka en stor tårta, utan istället gjorde jag bakelser. Lyxigt att servera en klassiker så här också. Ha en fin dag!

When I was a child, we often baked sacher torte for New Year's Eve. So good, moist with a lot of chocolate flavor and good with the jam in it too. This time I chose not to bake a big cake, but instead I made pastries. Luxurious to serve a classic this way. Have a nice day!


Sacherbakelse

4 st


50 g smör

50 g mörk choklad

1 stort ägg

0,5 dl socker

3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Fuktning

2 msk starkt kaffe 


Fyllning:

aprikosmarmelad


Glasyr

smält mörk choklad

strössel


Smält smör och choklad. Blanda i socker och tillsätt sedan ägget och blanda väl. Rör resterande ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en form eller i fyra mindre formar som är smorda och  mjölade. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt. Dela kakbotten och fukta med kaffe. Bred på aprikosmarmelad och toppa med andra kakbiten. Smält chokladen och bred på bakelserna. 



Sacher Torte

4 st


50 g butter

50 g dark chocolate

1 large egg

0.5 dl sugar

3/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


Moisture

2 tbsp strong coffee


Filling:

apricot jam


Frosting

melted dark chocolate

sprinkles


Melt the butter and chocolate. Mix in sugar and then add the egg and mix well. Stir in the remaining ingredients into a smooth batter. Pour the batter into a baking tin or into four smaller molds that are greased and floured. Bake at 175 C for about 15-20 minutes. Allow to cool completely. Divide the cake and moisten with coffee. Spread on apricot jam and top with the other piece of cake. Melt the chocolate and spread on the cakes.