Wednesday, March 7, 2012

Tofu Burger with Aioli

Man kan bra göra aioli utan ägg. Senast använde vi aioli i de här tofuburgarna. Recept på brödet finns här.

You can easily make aioli without eggs. We ate aioli with these tofu burgers. Recipe for the bread is here.


Aioli

2 dl crème fraîche
2-3 tbsp mayonnaise
1 clove garlic
Dijon mustard
pepper

Press the garlic clove and mix it with mayonnaise and crème fraîche. Season with a little Dijon mustard and season lightly with black pepper. Let sit for an hour before serving.

Aioli

2 dl crème fraîche
2-3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
dijonsenap
peppar

Pressa vitlöksklyftan och rör ihop den med majonäsen och crème fraîchen. Krydda med lite dijonsenap och med svartpeppar. Låt stå en timme innan servering.


 Recept på marinerad tofu!
Recipe for marinated tofu!

Tofu Burger serverades med french fries. Receptet på potatisen kommer imorgon.
Tofu Burger with french fries. Tomorrow I will give you the recipe for the french fries.

20 comments:

  1. Oj vilken underbart måltid, ser ut som rena hälsoguruns svar på BigMac!

    ReplyDelete
  2. Jag smakade tofu första gången nu i år, inte alls dumt och jag fick begrava mina dumma fördomar om att det skulle vara äckligt! Nu skulle jag till och med kunna tänka mig att göra det själv och det här ser ruskigt gott ut:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, det är faktiskt riktigt gott, bara man marinerar/kryddar ordentligt! Testa gärna!

      Delete
  3. sv: ja, det var väldigt gott faktiskt :))

    ReplyDelete
  4. Viss tofu gillar jag mycket medan andra sorter inte alls... konstigt det där.
    Detta ser så gott ut fina du, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är skillnad i dem, både smakmässigt ochi konsistens! Tack och kram!

      Delete
  5. Men så härligt det ser ut! Ingen fan av Tofu, men blir riktigt att prova mig på det igen när jag ser detta!
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, testa, för det är riktigt gott!

      Delete
  6. Oj så spännande den burgaren såg ut, aioli måste ju passa perfekt till :D

    ReplyDelete
  7. Vi lagar ofta tofu eftersom äldsta dottern är vegan. Tofu kan vara jättegott om man tillagar den rätt. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tofu är gott bara man kryddar tillräckligt! Kram

      Delete
  8. Ser supersmarr ut, men använder du äggfri majo?

    ReplyDelete
  9. Vilken spännande kombination av smaker! Jag är ett stort fan av tofu om den är tillagad på ett smaskigt sätt (annars blir den lätt lite tråkig) och med aioli kan jag tänka mig att det blir nästan magiskt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, tofun behöver marineras ordentligt, då blir den god!

      Delete