Tuesday, March 6, 2012

Healthy Parmesan Bread

I dessa bröd har jag använt mig av en blandning av malda linfrön, solrosfrön och mandel, en så kallad LSM-mix. Finns i Singapore att köpa färdig på påse. Bröden har en mycket god smak av lsm-mix och parmesan. Goda att äta nygräddade med smör på eller använda som hamburgerbröd. Dessa kommer jag baka igen!

For these bread I have used a mixture of ground linseeds, sunflower seeds and almonds, called LSA-mix. In Singapore you can buy the mixture in a bag. The bread has a very good taste of lsm-mix and parmesan cheese. Good to eat freshly baked with butter or use as hamburger buns. These I will make again!


LSM-Parmesan bröd

2,4 dl linfrö, solrosfrön, mandel, mald
2 ägg
1,2 dl fint riven parmesanost

Blanda alla ingredienser i en skål. Smörj en plåt och tryck ut degen i sex runda plattor. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.


LSA-Parmesan bun

2,4 dl linseeds, sunflower seeds, almond, ground
2 eggs
1,2 dl finely grated parmesan cheese

Mix all ingredients in a bowl. Grease a baking sheet and press out the dough into six flat rounds. Bake at 175 degrees for about 10 minutes.

26 comments:

  1. I love the hearty good looks of your bread. It sounds wonderful. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mary! I hope you have great day too!

      Delete
  2. Vad spännande det låter! Verkligen annorlunda:-)

    ha en fin dag!

    ReplyDelete
  3. Vad goda hamburgerbröd.Är de mjuka eller krispiga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Både och, lite krispiga på utsidan och mjuka inuti :)

      Delete
  4. ja, de har massa gott bröd!

    här finns dem:
    www.finskahembageriet.se
    =)

    ReplyDelete
  5. ser ju jättegott ut,älskar när det blir nyttigt bröd.

    ReplyDelete
  6. Åh det låter gott! Så enkelt med så få ingredienser också!

    ReplyDelete
  7. Gott och nyttigt, kan det bli bättre? :) Kram!

    ReplyDelete
  8. Vilket spännande bröd, låter väldigt gott.

    Kram kram

    ReplyDelete
  9. Wow, how much easier can it get for such delicious sounding results!?

    ReplyDelete
  10. Great recipe. I didn't know there was something called LSA. I eat linseeds, sunflower seeds and almonds almost everyday, separately.

    ReplyDelete
  11. Men herregud så enkelt, och parmesanosten i låter ju som det verkligen inte kan bli godare!

    ReplyDelete