Chewy, crunchy, chocolate-filled cookies, I cannot refuse. These cookies have all this and are irresistible. I used daim mint, but any chocolate will be fine, even if the crocant in daim makes them extra chewy :) Yum!
Kolakakor med Daim Mint
100 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 daim mint, 56 g eller annan hackad choklad
Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör, socker,
vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver i en skål. Hacka daim i mindre bitar.
Arbeta in daimkrosset i degen (spara lite till garnering). Dela degen i 3 lika
stora bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten.
Platta till längderna lite och strö över daimkrosset. Grädda i mitt av ugnen ca
10-15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt svalna på plåten.
Daim Mint Caramel Cookies
100 g butter
1 dl coconut sugar
2 tsp vanilla sugar
1 tbsp syrup
2,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 daim mint, 56 g or other chopped chocolate
Preheat the oven to 175 degrees. Mix butter, sugar,
vanilla sugar, syrup, flour and baking powder in a bowl. Crush the daim into
smaller pieces and add to the dough. Save some daim for garnish. Divide dough
into 3 equal pieces. Roll out the pieces into finger thick lengths, as long as
the baking sheet. Flatten the rolls lightly and sprinkle with crushed daim.
Bake in middle of the oven for about 10-15 minutes. Cut the cakes into pieces
while they are warm, then let them cool on the baking sheet.
4 Comments
Åhhhhhh, vad gott. Skulle lätt kunna äta 10 av dessa NU! Kram finaste du:-)
ReplyDeleteJajamen! En av varje till kaffet, tack! ;)
ReplyDeleteJessus vad de ser goda ut! IKEA här hade Dajm tidigare,men vet inte om de fortfarande har Dajm
ReplyDeleteDet låter som ett bra recept käre Katarina! dina Daim cookies är min obestridda favorit kaka recept så jag ser fram emot att prova detta. Tack för receptet och har en mycket trevlig helg! Stor KRAM:-)
ReplyDelete