Sega, knapriga, chokladfyllda kex tackar jag inte nej till. Dessa kex har allt detta och är oemotståndliga. Jag använde mig av daim mint, men vilken choklad som helst passar till dessa, även om krokanten i daim gör dem extra sega :) Yum! 

Chewy, crunchy, chocolate-filled cookies, I cannot refuse. These cookies have all this and are irresistible. I used daim mint, but any chocolate will be fine, even if the crocant in daim makes them extra chewy :) Yum!


Kolakakor med Daim Mint

100 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 daim mint, 56 g eller annan hackad choklad

Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver i en skål. Hacka daim i mindre bitar. Arbeta in daimkrosset i degen (spara lite till garnering). Dela degen i 3 lika stora bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Platta till längderna lite och strö över daimkrosset. Grädda i mitt av ugnen ca 10-15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt svalna på plåten.


Daim Mint Caramel Cookies

100 g butter
1 dl coconut sugar
2 tsp vanilla sugar
1 tbsp syrup
2,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 daim mint, 56 g or other chopped chocolate

Preheat the oven to 175 degrees. Mix butter, sugar, vanilla sugar, syrup, flour and baking powder in a bowl. Crush the daim into smaller pieces and add to the dough. Save some daim for garnish. Divide dough into 3 equal pieces. Roll out the pieces into finger thick lengths, as long as the baking sheet. Flatten the rolls lightly and sprinkle with crushed daim. Bake in middle of the oven for about 10-15 minutes. Cut the cakes into pieces while they are warm, then let them cool on the baking sheet.