Saftiga muffins med banan och rabarber. De är dessutom glutenfria och utan ägg. Bra att ta med på sommarens picknick. 

Moist muffins with banana and rhubarb. They are also gluten-free and egg-free. Great to take along on summer picnics.



Vegan and Gluten-Free Rhubarb Banana Muffins
6 pcs

2 ripe bananas, mashed
0,5 dl coconut sugar (1/4 cup)
30 g coconut oil, melted
4 tbsp almond flour
4 tbsp oat flour (gf) or buckwheat flour
1,5 tsp baking powder
1,5 tsp cinnamon
a splash of vanilla extract
1 small rhubarb, pieces

Preheat the oven to 175 C. Stir together banana, coconut sugar and coconut oil. Then add the rest of the ingredients and stir to combine. Pour the batter into six muffin cups and bake for 15-18 minutes. Let cool.


Vegan Banan-Rabarbermuffins
6 st

2 mogna bananer, mosade
0,5 dl kokossocker
30 g kokosolja, smält
4 msk mandelmjöl
4 msk bovetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
en skvätt vaniljextrakt
1 liten rabarberstjälk, i bita

Värm ugnen till 175 C. Rör ihop banan, kokossocker och kokosolja. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i 6 muffinsformar och grädda i 15-18 minuter. Låt svalna.