Moist muffins with banana and rhubarb. They are also gluten-free and egg-free. Great to take along on summer picnics.
Vegan and Gluten-Free Rhubarb Banana Muffins
6 pcs
2 ripe bananas, mashed
0,5 dl coconut sugar (1/4 cup)
30 g coconut oil, melted
4 tbsp almond flour
4 tbsp oat flour (gf) or buckwheat flour
1,5 tsp baking powder
1,5 tsp cinnamon
a splash of vanilla extract
1 small rhubarb, pieces
Preheat the oven to 175 C. Stir together banana, coconut
sugar and coconut oil. Then add the rest of the ingredients and stir to
combine. Pour the batter into six muffin cups and bake for 15-18 minutes. Let
cool.
Vegan Banan-Rabarbermuffins
6 st
2 mogna bananer, mosade
0,5 dl kokossocker
30 g kokosolja, smält
4 msk mandelmjöl
4 msk bovetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
en skvätt vaniljextrakt
1 liten rabarberstjälk, i bita
Värm ugnen till 175 C. Rör ihop banan, kokossocker och
kokosolja. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i 6
muffinsformar och grädda i 15-18 minuter. Låt svalna.
9 Comments
Yum yum yum yummmm! :) The muffins look small but very tasty too!
ReplyDeleteYes, they are really delicious!
DeleteRabarb är så gott att de här måste vara jättegoda:)
ReplyDeleteJag är väldigt förtjust i rabarber.
DeleteGotti gotti!
ReplyDeleteBästa Katarina! Jag får som TUR ÄR min dagliga dos av dina underbara bilder och recept på instagram. Känner att jag borde titta in här oftare, för det är så fantastiskt vackert och ser så gott ut!
ReplyDeleteKram
Men, tack snälla du! Vad glad du gör mig, kram!
DeleteOj, så färgglatt och fint :) Kram!
ReplyDeleteTack och kram tillbaka!
Delete