I have tried many different flavors of chia puddings and think that all is really good. My absolute favorite is chocolate-peanut butter chia pudding, but also to make the pudding with coconut milk gives a good flavor. Just let your imagination run wild when trying different flavors.
Coconut Mango Chia Pudding spiced with Cardamom
2 dl coconut milk
2,5 tbsp chia seeds
pinch of cardamon
vanilla
mango pieces
Mix everything in a bowl and put in the fridge for a couple
of hours or overnight. Stir the mixture once or twice, so that the chia seeds
don't stick together. Top with mango pieces, pomegranate seeds and coconut
flakes.
Kokos Mango Chiapudding kryddad med kardemumma
2 dl kokosmjölk
2,5 msk chiafrön
nypa kardemumma
vanilj
mangobitar
Blanda allt i en skål och lägg i kylen ett par timmar eller
över natten. Rör om blandningen en eller två gånger, så att chiafrön inte
fastnar i varandra. Topp med mangobitar, granatäpplekärnor och kokosflingor.
8 Comments
Mums med vackra färger!
ReplyDeleteJa, visst äter man lite med ögat också :)
DeleteHar aldrig testat chia-pudding. Kanske dags för det nu :-)
ReplyDeleteSer jättegott ut och än mer inbjudande med de härliga färgerna.
Kramar
Testa gärna! Chiapudding är väldigt in just nu :) Tack och kram!
DeleteKokosmjölk i ger mycket god smak. Det svåra är när chiapuddingen får stå länge i kylen och kokosmjölken stelar. Använder du den kokosmjölk som man har i matlagning eller är det någon sort man dricker?
ReplyDeleteJag använder den man har i matlagning. Lite olika sorter har jag testat, men aldrig upplevt att den stelnar. De på burk stelnar lättare.
DeleteI didn't know about your recipe when I publishedmine 2 posts ago. Great minds think alike: http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2014/05/20/mangoliscious-puddings-vegan-gluten-free/
ReplyDeleteGreat minds think alike :)
Delete