From superfood bread to buns with not much superfood in them :) But they are good for the soul. Almond paste makes them extra moist and delicious.
Bullor med Kokossocker och Mandelmassa
7-8 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mandelmjölk (42°)
fyllning
150 g mandelmassa, riven
100 g smör
2 msk kokossocker
1 msk vaniljsocker
Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker, salt, smör och jäst i
en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta
samman till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en
rektangel. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och bred
fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna
bredvid varandra i en ugnsform eller i muffinsformar. Låt jäsa 1-2 h.
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem i 200 grader mitt i
ugnen, ca 15 minuter.
Buns with Coconut Sugar and Almond Paste
7-8 dl flour
1,5 dl almond flour
1 dl coconut sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42 °)
filling
150 g almond paste, grated
100 g butter
2 tbsp coconut sugar
1 tbsp vanilla sugar
Mix flours, sugar, salt, butter and yeast in a food
processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Put the dough on a floured surface and roll out into a
rectangle. Mix all ingredients for the filling in a bowl and spread the filling
on the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns side by side
in a baking dish or muffin cups. Let rise 1-2 hours.
11 Comments
These look so lovely! Coconut sugar would be great in these...I'm loving using it wherever brown sugar is usually used. Such a nice, similar molasses-y/caramelly flavour.
ReplyDeleteCoconut sugar gives a great caramel flavour! So yum! Thanks Koko!
DeleteNågot som måste provas. Ha en fin helg! Här i Wales har vi inte helgdag, utan bara en vanlig torsdag med regn!
ReplyDeleteTack Lena. I Amsterdam är det regnigt och grått idag.
DeleteI bet these are delicious!Coconut sugar tastes like a caramel paradise!
ReplyDeleteKisses,sweet Katarina!
These are really yum :) Hugs and kisses!
DeleteVilka fina bullor:)
ReplyDeleteSer och låter jätte gott, men funderar lite på cocos socker?
ReplyDeleteFin helg till dig, kram
Tack Jessica! Kokossocker har en god kolasmak och ett lägre gi, 35. Kram!
DeleteJättefina bullar! Låter gott med kockossocker men var köper man det? Kram
ReplyDeleteTack snälla! Jag köper kokossocker från en ekologisk mataffär, men här i Amsterdam säljs det också på hälsokostaffärer. Jag tror att det börjar bli allt vanligare, så jag kan tänka mig att välsorterade mataffärer har. Kram!
Delete