Från superfood bröd till bullor med inte så mycket superfood i sig :) Men de är goda för själen. Mandelmassan gör att de blir extra saftiga och goda. 

From superfood bread to buns with not much superfood in them :) But they are good for the soul. Almond paste makes them extra moist and delicious.


Bullor med Kokossocker och Mandelmassa

7-8 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mandelmjölk (42°)

fyllning
150 g mandelmassa, riven
100 g smör
2 msk kokossocker
1 msk vaniljsocker

Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna bredvid varandra i en ugnsform eller i muffinsformar. Låt jäsa 1-2 h.

Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen, ca 15 minuter.



Buns with Coconut Sugar and Almond Paste

7-8 dl flour
1,5 dl almond flour
1 dl coconut sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42 °)

filling
150 g almond paste, grated
100 g butter
2 tbsp coconut sugar
1 tbsp vanilla sugar

Mix flours, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on a floured surface and roll out into a rectangle. Mix all ingredients for the filling in a bowl and spread the filling on the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns side by side in a baking dish or muffin cups. Let rise 1-2 hours.

Brush the buns with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake in 200 C oven, about 15 minutes.