This pie can be made without an oven. It is vegan and almost raw :) Very fresh and tasty. If you like this recipe, you can find similar recipes in my e-book :)
Strawberry Coconut Tart
Crust
1 dl raw cashews
1 dl raw almonds
1 tbsp coconut, shredded
2 tbsp raw cacao powder
6 dates, pitted
pinch of salt
1 tbsp water
Filling
0,5 can full fat coconut milk,
refrigerated
5 strawberries
4 strawberries, sliced
Raw Chocolate Topping
1 tbsp raw cacao powder
1 tbsp coconut oil
1 tsp raw agave nectar
Mix the cashews, almonds, and
coconut in a food processor. Then add cacao powder, dates, and salt. Process
until well incorporated and the dough is sticky. Now add a tablespoon of water
and process until a sticky mess forms. Press the mixture into small tart pans.
Put sliced strawberries on top of the crust.
Take your refrigerated can of
coconut milk, flip it upside down, and open the can. Drain or save the excess
water for another use, and scoop half of the cream that has separated in the
can into your mixing bowl with your strawberries. Using a hand mixer, blend the
coconut cream and strawberries together until well incorporated and fluffy.
Spread the mixture on top of the tarts. Place your tarts in the freezer while
you prepare the raw chocolate topping.
Mix all the ingredients for the
chocolate topping. Now take the tarts out of the freezer, and drizzle the raw
chocolate on top with a spoon. Refrigerate the tarts for at least an hour
before serving.
Jordgubb-Kokospajer
pajbotten
1 dl råa cashewnötter
1 dl råa mandlar
1 msk kokos
2 msk kakaopulver
6 dadlar, urkärnade
nypa salt
1 msk vatten
Fyllning
0,5 burk kokosmjölk, kyld
5 jordgubbar
4 jordgubbar, skivade
Raw Choklad Topping
1 msk rå kakaopulver
1 msk kokosolja
1 tsk rå agave nektar
Blanda cashewnötter, mandlar och
kokos i en matberedare. Tillsätt sedan kakaopulver, dadlar och salt. Mixa tills
allt är blandat och degen är klibbig. Tillsätt en matsked vatten och blanda
tills en klibbig röra formas. Tryck blandningen i små pajformar. Lägg skivade
jordgubbar på pajbotten.
Ta den kylda kokosmjölkburken,
vänd den upp och ner och öppna burken. Häll kokosvatten i en burk och spara
till senare bruk. Ta hälften av kokosgrädden som har separerat i burken och
lägg i en skål tillsammans med jordgubbarna. Använd en hand mixer för att blanda
kokosgrädden och jordgubbarna. Bred ut blandningen på pajerna. Placera pajerna
i frysen medan du förbereder chokladtoppingen.
Blanda alla ingredienserna till
chokladtoppingen. Ta pajerna ur frysen, och ringla chokladsåsen med en sked över pajerna. Kyl
pajerna minst en timme före servering.
23 Comments
Jordgubbar och choklad, mums kram Diana
ReplyDeleteTack Diana!
DeleteOj, det lät gott och spännande ...
ReplyDeleteTack :)
DeleteMums, så gott! Och grattis till din e-bok! Så roligt! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Jag är väldigt glad över e-boken :) Kram!
DeleteVad gott det såg ut!
ReplyDeleteFörsökte gå in på länken till din bok men lyckas inte??
ReplyDeleteHmm, det verkar vara lite strul med sidan :( Om du har möjlighet att använda en annan browser, så testa med den. Synd, och frustrerande tycker jag.
DeleteAn interesting flavor combination. That tart looks really tempting and pretty.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa! Hugs.
DeleteThis looks so pretty and delicious and it's so nice to not have to heat up the oven!
ReplyDeleteÅh, vad gott det låter och så vacker den är! Kram
ReplyDeleteTack Linda, kram!
DeleteVad god den ser ut! Och vad kul med e-boken, riktigt fina bilder här i inlägget under! :)
ReplyDeleteWow, den här ser ju ut att vara to die for! Supervacker!
ReplyDeleteTack snälla.
DeleteVilken jättefin! Låter fantastiskt god. Kram!
ReplyDeleteTack Erika, den var mycket god. Kram!
DeleteDå gott, mums! :)
ReplyDeleteSå gott ska det stå!
DeleteTack Amy!
DeleteI made this for my daughters birthday... it was wonderful!
ReplyDelete