A very good raw pie. If you have not tried raw food, I recommend this pie. It melts in your mouth, yeah so good is it :) And if you want you can serve the pie with raw strawberry ice cream.
Raw Choklad-Jordgubbspaj
1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
6 dadlar
2 msk kakaopulver
1/4 tsk havssalt
4 msk kokosolja, flytande
2 msk jordnötssmör
6 msk färska jordgubbar
0,5 tsk vaniljextrakt
Blanda nötter i en mixer tills de
bryts upp. Lägg i dadlar, kakao och salt och processera allt tills väl blandat.
Tryck blandningen i två små pajformer.
Till fyllningen, blanda allt i en
mixer. Häll jordgubbsfyllningen på pajbotten. Ställ pajerna i kylskåpet i 30
minuter före servering.
Raw Chocolate Strawberry Tart
1 dl almonds
1 dl cashews
6 dates
2 tbsp cocoa powder
1/4 tsp sea salt
4 tbsp coconut oil, liquified
2 tbsp peanut butter
6 tbsp fresh strawberries
0,5 tsp vanilla extract
Mix the nuts in a blender until
they are broken up. Add the dates, cocoa, and salt, and process everything
until well combined. Press the mixture into two small baking dishes.
For the filling, mix everything
together in a blender. Pour the strawberry filling onto the crust. Put the
tarts into the fridge for 30 minutes before serving.
37 Comments
Ser smaskig ut!
ReplyDeleteLåter sagolikt!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteI love these beautiful tarts! Waw even! They look fabulous & are easy to make too! I am so going to make them today because I have every ingredient in the house! ooh yeahh! xxx
ReplyDeleteAnd to savour them with your home-made ice-cream will make them even tastier & better! :) xxx
Thank you Sophie! These are easy to make and really delicious. Hugs!
DeleteKul med din rawfoodrecept! Roligt att läsa om något annat än det vanliga ;)
ReplyDeleteJa, det är roligt att testa nya bakverk. Tack att du gillar :)
DeleteSå fin å låter gott..
ReplyDeleteKram
Tack Jessica :) Kram
DeleteTosi herkullisen näköistä, ja kiva, kun valmistuu nopeasti.:)
ReplyDeleteOli todella hyvää :)
DeleteDet lät supergott, och som en kaka perfekt för mig! Dessutom var den fin att titta på!
ReplyDeleteTack snälla. Ja, den var mycket god!
DeleteDet ser gott ut:) Så som jag kommer ihåg har jag också postat om raw jordgugspaj,gott:)
ReplyDeleteTack! Jag måste ta en titt på din paj också :)
DeleteGahhhhhhh vill ha nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ; ) kram sugen på jobbet i Tidaholm
ReplyDeleteSynd att vi inte bor nära varandra, då hade jag sprungit över med en till dig :) Kram!
DeleteSpännande!
ReplyDeleteTack och gott :)
DeleteDelicious and healthy... genius!
ReplyDeleteGod ser den ut, men väldigt mättande. Jag är dålig på raw food, men du är riktigt duktig. Kram!
ReplyDeleteJa, dessa raw bakverk är mäktiga. Tack snälla du, kram!
DeleteSer otroligt gott ut! Jag tycker att det är spännande med rawfood, men jag har inte testat att laga några riktiga rätter själv.
ReplyDeleteTack Remsan. Jag har verkligen gillat att testa olika raw food och bakverk. Goda och mättande.
DeleteThis is such a gorgeous tart. I love how easy it is to prepare too. Can't wait to try it. Great use of dates on the tart shell. ;)
ReplyDeleteThank you dear! Yes, it's really easy to make and so delicious!
DeleteDet här låter spännande och den ser väldigt god ut!
ReplyDeleteTack Lotta, de var mycket goda!
DeleteJag tror dig, allt som är raw är faktiskt jättegott! Min raw jordgubbspaj jag gjorde försvann i ett nafs här hemma ;) Kram!
ReplyDeleteJa, de raw bakverk jag hittills gjort har varit mycket goda. Kram
DeleteWow - det där ser ut som en höjdare!!
ReplyDeleteCarina viltovackert@blogg.se
Such a lovely pink cream! It must taste amazing!
ReplyDeleteThanks Olga! It was so yummy :)
DeleteIhana herkku, nam..:)Herkullinen blogi sulla:)
ReplyDeleteKiitos Kirsti!
DeleteTack för receptet på denna underbara kaka/tårta! Vi gjorde en stor pajform i somras (2015) och sparade uppskurna bitar i frysen som vi avnjutit då och då. Nu hittade jag några bitar som glömts bort i frysen och trots att de legat där ca ett halvår var de fortfarande lika goda! Dags att göra en ny!
ReplyDeleteHej Anna! Vad glad jag blir att höra att kakan uppskattas, tack! Bra att veta att den håller så länge i frysen också. Ha en fin dag!
Delete