Now I have made a raw cheesecake and it was delicious. Tastes very fresh. It's great fun to experiment with raw food and then when the end result is yummy you become happy.
Raw Raspberry Cheesecake
crust:
1-1,5 dl raw almonds
1,5 dl dates
a pinch of salt
filling:
3,5 dl raw cashews, soaked overnight
1 lemon, juice
3/4 dl coconut oil, liquid
0,5 dl agave nectar
20 drops stevia vanilla (vanilla extract can also be used)
2,5 dl raspberries
Blend almonds and dates in a food processor until finely
chopped. Press mixture into the bottom of a spring-form pan (15 cm). In a food
processor place all filling ingredients, except raspberries, and blend until
smooth. Pour about half of the mixture onto the crust and smooth with a spoon.
Add the raspberries to the remaining filling and process until smooth. Pour onto
the first layer of filling. Place in freezer until solid. Remove from freezer
30 minutes prior to eating.
Raw Hallon Cheesecake
kakbotten:
1-1,5 dl råa mandlar
1,5 dl dadlar
en nypa salt
fyllning:
3,5 dl råa cashewnötter, blötlagda över natten
1 citron, saft
3/4 dl kokosolja, flytande
0,5 dl agave nektar
20 droppar stevia vanilj (vaniljextrakt kan även användas)
2,5 dl hallon
Blanda mandel och dadlar i en matberedare till en röra.
Tryck blandningen i botten av en springform (15 cm). Lägg alla ingredienser till
fyllningen i en matberedare förutom hallonen och blanda tills slät. Häll
ungefär hälften av blandningen på kakbotten och bred ut med en sked. Lägg
hallonen till resterande fyllning och mixa tills blandat. Häll sedan på det
första skiktet av fyllningen. Placera i frysen tills kakan stelnat. Ta bort
från frysen 30 minuter innan servering.
19 Comments
Älskar raw kakor:-) din kaka är vacker:-)
ReplyDeleteI love your raw-experiments!So fresh,healthy and yummy!
ReplyDeleteHugs!
Thanks Lenia! Hugs.
DeleteÅh, det var det här receptet du berättade om igår! Det ser ju underbart gott ut, och perfekt för mig som gillar raw!
ReplyDeleteJa, det var denna :) Tack, ja den är mycket god.
Delete... och FIN också!
ReplyDeleteTack Kim :)
DeleteSå gott vännen, jag gillar raw. Såg en liknande botten i en rawbok och ska testa det. Men fyllningen var en helt annan :) Den är jättefin också precis som Kim säger! Önskar dig en trevlig kommande vecka, kram!
ReplyDeleteTack Amy. Ja, det är roligt att testa raw food. Tack det samma vännen. Kram
DeleteGahhh bvad det ser gott ut : ) åhhh vad du är duktig kram på dig! Sofia trött men glad efter en intensiv men underbar helg i Stockholm!
ReplyDeleteTack Sofia! Kul att höra att du haft det bra, kram!
DeleteDen ser så läcker ut och färgen lockar verkligen till att jag vill ta en eller två bitar! Vad duktig du är på att testa nya saker! Kramar
ReplyDeleteTack snälla Helena! Den var mycket fräsch och god. Kram
DeleteKul med en raw tårta. Jag gör ju råa bollar titt som tätt, men har aldrig gett mig på en hel tårta än. Men det ska det bli, för din variant låter jättegod!
ReplyDeleteJa, det skall du testa, för det blev mycket gott!
DeleteJag gjorde en raw cheesecake i helgen med jordgubbar och det blev bara så gott! Jag har helt snöat in på det här med raw food-bakverk nu. Nästa gång får jag testa din variant med, den låter kanongod!
ReplyDeleteÅh, så gott det också. Kommer din på bloggen?
DeleteTack för receptet! Vill gärna prova men vilken sorts dadlar använde du, den mjuka sorten eller hårda dadlar?
ReplyDeleteJasmin
Båda sorterna funkar, men jag föredrar den mjuka sorten, alltså de färska. Lycka till!
Delete