This bread I baked for Christmas, but it is equally good to bake anytime. A delicious bread flavored with orange and sweetness from the dates. Buckwheat flour adds a slightly nutty flavor to the bread. Remember to take part in my give-away here and please visit also hovkonditorn.com.
Dadelbröd med apelsin
4
dl mjölk
25
g färsk jäst / 3 tsk torrjäst
1
tsk salt
0,5
dl sirap
200
g dadlar, hackade
2
tsk rivet apelsinskal
3
dl bovetemjöl
1
l vetemjöl
1
dl olja
Lägg
samtliga ingredienser i en matberedare och låt maskinen gå 5 minuter. Täck
degen med en handduk och låt jäsa till dubbel storlek. Knåda degen en aning och
lägg i en smord brödform. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Värm ugnen till 200
grader. Grädda brödet på nedersta falsen i ca 35 minuter.
Bread with Dates and Orange
4
dl milk
25
g fresh yeast / 3 tsp dry yeast
1
tsp salt
0,5
dl syrup
200
g dates, chopped
2
tsp grated orange peel
3
dl buckwheat flour
1
l plain flour
1
dl oil
Place
all ingredients in a food processor and let the machine run for 5 minutes.
Cover the dough and let rise until doubled in size. Knead the dough slightly
and place in a greased bread pan. Let rise for another 20 minutes. Preheat oven
to 200 degrees. Bake the bread on the bottom shelf for about 35 minutes.
26 Comments
Låter gott med dadlar och apelsin i brödet! Och tittade in i din butik, jättesnygga produkter! :)
ReplyDeleteTack Tove! Roligt att du tittade in där :)
DeleteMums vad gott! Jag gillar när bröd har någon extra smaksättare.
ReplyDeleteJa, jag gillar också det lilla extra!
DeleteÄlskar hembakat bröd kram Diana
ReplyDeleteHembakat är bäst! Kram
DeleteThis looks lovely. I love fresh bread.
ReplyDeleteHappy New Year!
Jag älskar hembakat bröd men har svårt för frukt i detsamma. Aplesinen funkar nog men dadlar, nja, jag tycker att det är lite läskigt med fruktbitar i munnen... Förmodligen en barndomsskada, haha! Men man kan ju utesluta dem och putta i något annat, t.ex. solrosfrön. Kram!
ReplyDeleteJa, hembakat är godast. Dadlarna kan man bra lämna bort och som du säger tillsätta något annat istället. Kram
DeleteÅh, det ser sååå gott ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteBeautiful bread Katarina, like from a fine bakery. Love that crunchy-looking crust and the surprise of dates and oranges inside!
ReplyDeleteThank you Chris!
DeleteÅhhh det ser gott ut mums God fortsättning stor kram från Hjo där jag just nu är nere vid hamnen
ReplyDeleteTack det samma! Kram
DeleteLåter som ett riktigt gott bröd kära du och inte visste jag att du hade en sida till! Kikade in där, så många vackra bilder :D duktiga du, kramar i massor!
ReplyDeleteVad gott med hembakat bröd! Just apelsin passar så bra den här tiden i oliks bakverk. Jag bakade en omgång frallor tidigare idag och då hade jag aprikoser och fruktmusli. Synd att jag inte hade läst ditt recept innan. Kram
ReplyDeleteJa, apelsin ger en god smak! Kram
DeleteSuch a delicious bread to start a new year. Happy new year, may it will be a year with good health and happiness!
ReplyDeleteThanks Dewi! Happy new year!
DeleteNu har vi kikat in på andra sidan, vilka makalöst fina bilder du tagit! Önskar dej verkligen lycka till med allt.
ReplyDeleteKramar
Tack snälla ni! Kram
DeleteVilket fint bröd! Jättegott!
ReplyDeletekram kram
Åh vad fint de blev och ser så gott ut,söta bröd gillas
ReplyDeleteTack Simone!
DeleteÅh, det låter gott med dadlar i. Det har jag aldrig smakat men kan absolut tänka mig att det passar mig som tex gillar aprikoser i. Mums!
ReplyDelete