This is one of my favorite cakes! Tangy lemon and with a creamy and smooth taste of ricotta. The cake is good with whipped cream and berries.
Citron-Ricottakaka
80 g smör,
rumstemperatur
1 3/4 dl
ricottaost
2 dl strösocker
2 ägg
0,5 tsk
vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 citron, skal
Sätt ugnen på 175
grader. Smörj en liten brödform med smör.
Vispa smör,
ricotta och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker
och citronskal och blanda tills kombinerat. Lägg i de torra ingredienserna, liten mängd i
taget, och rör om. Häll blandningen i den förberedda brödformen och grädda ca
40-45 minuter. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde och bär.
Lemon Ricotta Cake
80 g butter, at
room temperature
1 3/4 dl ricotta
cheese
2 dl granulated
sugar
2 eggs
0,5 tsp vanilla
sugar
1,5 dl flour
0,5 dl almond
meal
1 tsp baking
powder
a pinch of salt
1 lemon, zest
Preheat the oven
to 175 degrees C. Grease a small loaf pan with butter.
Cream together
butter, ricotta cheese, and sugar until fluffy. Add the eggs one at a time. Add
the vanilla sugar and lemon zest and mix until combined. Add the dry
ingredients, a small amount at a time, and stir. Pour the mixture into the
prepared loaf pan and bake until a toothpick comes out clean and the cake is
beginning to pull away from the sides of the pan, about 40-45 minutes. Let the
cake cool. Serve with whipped cream and berries.
30 Comments
Looks fantastic!
ReplyDeleteThank you Tessa!
DeleteDet ser så himla gott och fräscht ut med bären på. Mmmm.
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteMums, den lät fräsch kram Diana
ReplyDeleteTack :) Kram
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteMums! Låter gott!
ReplyDeleteJag tror dig- den ser fantastisk god ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMmm...låter som en jättegod kaka! Kram
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
DeleteLike it a alot! Säkert jätte god!:)
ReplyDeleteThanks :) Ja, mycket god!
DeleteLåter perfekt till fikat i morgon! Kan du skicka kakan till fikarummet på jobbet? ;)
ReplyDeleteJa, absolut! Ge mig adressen bara, så... :)
DeleteNu kommer du med frestande bakverk med ricotta igen. Om jag blir sugen??? Nej då!!! Skojar bara...så skicka över en stor bit till mig:)) kram
ReplyDeleteTack! En stor bit är skickad :) Kram
DeleteWow underbara, underbara bilder kram vännen!
ReplyDeleteTusen tack! Kram
DeleteSpännande med ricotta det har jag inte provat i kaka.
ReplyDeleteRicotta är gott också i bakverk!
DeleteOj oj oj! Risotto är ett inre skönhetsmedel. Supergott och vilka fina bilder. Kram!
ReplyDeleteJa, ricotta är mycket gott! Tack och kram!
DeleteJa, det gott med ricotta
ReplyDeleteJa, mycket gott!
Deletelåter riktigt gott,bara testat ricotta i cheesecake förut men i kaka har ja inte testat,ser helt underbart ut.
ReplyDeleteså somrig bild med alla färska bär,ååååh
Tack så mycket!!
DeleteCitron och ricotta låter som en galet god kombination :-)
ReplyDeleteJa, de är verkligen toppen ihop!
Delete