Stuffed crepes are something I do very seldom, but they are very good once you make them. I made a healthier version of crepes and buckwheat adds a nutty flavor. I usually use the arugula-basil mixture to fill cannelloni, but it goes really well here too. Do you make crepes and what do you use for stuffing?
Crepes fyllda med rucola-basilika-fetaröra
2 dl fullkornsmjöl
0,5 dl bovetemjöl
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
fyllning
50 g rucola
30 g basilika
150 g feta
salt
peppar
riven ost
Blanda mjöl, socker och salt i en skål. Rör ned hälften
av mjölk och vispa. Vispa sedan i resten av mjölken samt äggen till en jämn
smet. Låt crêpessmeten stå 30 minuter.
Förbered fyllningen: Skölj rucola och basilika. Mixa dem
med fetaost till en jämn smet. Ställ åt sidan.
Värm en stekpanna med smör och stek ca 1 dl smet åt
gången. Vicka på pannan så att smeten täcker hela pannan. När smeten på
ovansidan stelnat så vänder du crêpesen och steker en stund till. Fortsätt så
med resterande smet.
Bred fyllningen på crêpesen, ca 1 msk/crepes och rulla
ihop. Lägg de fyllda crêpesen på en bakplåtspappersklädd bakplåt och strö på
riven ost. Grädda dem i 200 graders ugn tills osten smält.
Crepes stuffed with arugula-basil-feta mixture
2 dl whole wheat flour
0,5 dl buckwheat flour
0,5 tsp salt
5 dl milk
2 eggs
filling
50 g arugula
30 g basil
150 g feta cheese
salt
pepper
grated cheese
Mix flour, sugar and salt in a bowl. Stir in half the
milk and whisk. Beat in rest of the milk and eggs until smooth. Let stand 30
minutes.
Prepare the filling: Rinse the arugula and basil. Mix them
with feta cheese until smooth. Set aside.
Heat a frying pan with butter and fry about 1 dl batter
at a time. Wiggle the pan so that the batter covers the entire pan. Fry on both
sides. Repeat with remaining batter.
Spread the filling on the crepes, about 1 tbsp / crepe
and roll up. Place the filled crepes on a parchment paper lined baking sheet
and sprinkle with grated cheese. Bake in 200 degree oven until cheese is
melted.
19 Comments
Hej Katarina.
ReplyDeleteTack för en annan delikat recept! Har aldrig använt rucola i crepes, men det är en bra idé! Jag använder alltid spenat, måste det ändras på! Ha en mycket trevlig söndag! Kram!
Hej! Tack för dina fina kommentarer hos mig, det gör mig glad! Spenat är också väldigt gott, men det är bra att variera sig ibland. Kram, ha en fin söndag!
DeleteDet låter gott!
ReplyDeleteTack!
DeleteLät spännande kram Diana
ReplyDeleteLåter jättegott och fyllningen ska jag prova till just canelloni som står på vår meny i veckan som komemr :)
ReplyDeletelena från Make Ahead Food
Ja, gör det! Denna fyllning är väldigt god!
DeleteLät väldigt gott, jag gör crepes väldigt sällan men min mor gör goda.
ReplyDeleteHa fina söndagen, kram
Tack! Ha en fin söndag du också, kram!
DeleteSå gott och fräscht det ser ut, jag hade nog bytt ut ruccolan mot spenat då jag gillar det bättre :D
ReplyDeleteTack! Ja, spenat borde också passa!
DeleteVilken mumsig fyllning vännen, mmm! :) Kram!
ReplyDeleteTack så mycket! Kram!
DeleteDet var ett bra tag sedan jag gjorde crepes. Men vilken härlig fyllning!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteInte igår vi hade crepes, oftast blir det med räkor eller kräftor när det väl blir av.
ReplyDeleteFyllningen här kan vi absolut tänka oss är god, och i pastarören borde den ju verkligen passa finfint!
Ja, denna fyllning är toppen att ha med pasta!
DeleteGahhhh ser hur gott ut som helst : ) stor kram från ett regnigt Hjo Sofia
ReplyDeleteTack Sofia :) Kram
Delete