Fyllda crepes är något jag gör väldigt sällan, men det är så gott när man väl lagar dem. Jag har gjort en nyttigare variant på crepesen och bovete tillför en nötig smak. Rucola-basilikaröran brukar jag vanligen använda till cannelloni, men den passar mycket bra även här. Brukar du laga crepes och vad fyller du dina med?

Stuffed crepes are something I do very seldom, but they are very good once you make them. I made a healthier version of crepes and buckwheat adds a nutty flavor. I usually use the arugula-basil mixture to fill cannelloni, but it goes really well here too. Do you make crepes and what do you use for stuffing?


Crepes fyllda med rucola-basilika-fetaröra

2 dl fullkornsmjöl
0,5 dl bovetemjöl
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg

fyllning
50 g rucola
30 g basilika
150 g feta
salt
peppar

riven ost

Blanda mjöl, socker och salt i en skål. Rör ned hälften av mjölk och vispa. Vispa sedan i resten av mjölken samt äggen till en jämn smet. Låt crêpessmeten stå 30 minuter.
Förbered fyllningen: Skölj rucola och basilika. Mixa dem med fetaost till en jämn smet. Ställ åt sidan.
Värm en stekpanna med smör och stek ca 1 dl smet åt gången. Vicka på pannan så att smeten täcker hela pannan. När smeten på ovansidan stelnat så vänder du crêpesen och steker en stund till. Fortsätt så med resterande smet.
Bred fyllningen på crêpesen, ca 1 msk/crepes och rulla ihop. Lägg de fyllda crêpesen på en bakplåtspappersklädd bakplåt och strö på riven ost. Grädda dem i 200 graders ugn tills osten smält.

 


Crepes stuffed with arugula-basil-feta mixture

2 dl whole wheat flour
0,5 dl buckwheat flour
0,5 tsp salt
5 dl milk
2 eggs

filling
50 g arugula
30 g basil
150 g feta cheese
salt
pepper

grated cheese

Mix flour, sugar and salt in a bowl. Stir in half the milk and whisk. Beat in rest of the milk and eggs until smooth. Let stand 30 minutes.
Prepare the filling: Rinse the arugula and basil. Mix them with feta cheese until smooth. Set aside.
Heat a frying pan with butter and fry about 1 dl batter at a time. Wiggle the pan so that the batter covers the entire pan. Fry on both sides. Repeat with remaining batter.
Spread the filling on the crepes, about 1 tbsp / crepe and roll up. Place the filled crepes on a parchment paper lined baking sheet and sprinkle with grated cheese. Bake in 200 degree oven until cheese is melted.