A juicy and tasty bread that is ideal to eat with salad or soup. I got the inspiration for the bread from Jenny, who blogs at minbebis.com.
Bröd
med soltorkad tomat och parmesan
50
g jäst / 1 påse torrjäst
5
dl vatten
1
dl olivolja
1
msk strösocker
2
tsk salt
ca
11 dl vetemjöl
3
dl havregryn
2
dl parmesanost
pumpafrön
Smula
jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till
jästen löst sig. Rör i mjölet, havregryn, lsm-mix, olja, tomatpesto, socker och salt. Arbeta sedan
degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. Platta ut
degen på en ugnsplåt och dela den i lagom stora brytdelar med en kniv. Strö
över osten och pumpafrön. Picka sedan brödet med en gaffel. Låt jäsa
ytterligare 20 minuter. Baka i ugn på 225 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på
ett galler.
Bread
with Sundried Tomato and Parmesan
50
g yeast / 1 sachet dry yeast
5
dl water
1
dl olive oil
1
tbsp granulated sugar
2
tsp salt
about
11 d flour
3
dl rolled oats
2
dl parmesan cheese
pumpkin
seeds
Crumble
the yeast into a bowl and pour over the finger warm water, little by little
until the yeast has dissolved. Stir in the flour, lsa-mix, oats, oil, tomato pesto, sugar and
salt. Then work the dough so that it becomes smooth. Let rise for about 40
minutes, covered with a tea towel. Flatten the dough on a baking tray and cut
it into bite-sized pieces with a knife. Sprinkle with cheese and pumpkin seeds.
Prick the bread with a fork. Let rise another 20 minutes. Bake in oven at 225
degrees for about 20 minutes. Let cool on a rack.
22 Comments
Låter jättegott, och kan tänka mig hur gott det doftar också! :) Säkert bra just till sallad/soppa som du skriver.
ReplyDeleteTack! Ja, doften är härlig :)
DeleteVilket härligt bröd! Med både soltorkade tomater och parmesan i kan det ju inte bli fel :) Det låter verkligen jättegott!
ReplyDeleteTack och ja, det är mycket gott!
DeleteOj vilken läcker blogg du har! Och vad spännande att du bor i Singapore... Hur kommer det sig att du flyttade dit? :)
ReplyDeleteTack! Vad glad jag blir av dina fina ord. Jag bor i Singapore pga min mans arbete. Vi flyttade hit för 3,5år sedan från Finland. Och vi stortrivs verkligen!
DeleteHärligt att höra! Själv kommer jag att flytta till Sydney i sommar, så då finns vi nästan i samma världsdel :) Ha det bra!
DeleteÅh, Sydney, som är en så fin stad! Ja, då är vi ganska nära :)
DeleteSvar: Ja det är en bra lösning tycker vi :)! Hon bor ju nu mera 9 mil ifrån mig i ställer för 2 km så man får hitta lösningar :)!
ReplyDeleteOch du har underbara recept och fins bilder som vanligt :D!
Tack Julia!
DeleteDet brödet hade passat perfekt till vår soppa idag. Låter jättegott.
ReplyDeleteKram och fortsatt trevlig helg
Tack och kram till dig också!
DeleteMums, så gott brödet verkar. Bokmärks och ska bakas framöver :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Kram
Deleteser jättegott ut.mums
ReplyDeleteTack :)
DeleteSer jättegott ut, verkligen!
ReplyDeleteKram Malin
Vilket vackert bröd! Och det ser inte jätterött ut fastän det är tomatpesto i!
ReplyDeleteTack! Det röda syns mera när man skär i brödet! Tyvärr hade jag inte bild på det nu :)
DeleteYour bread is gorgeous!
ReplyDeleteThanks Tessa!
DeletePretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
ReplyDeleteto say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
Feel free to surf to my web page: instant payday loan