You can easily make aioli without eggs. We ate aioli with these tofu burgers. Recipe for the bread is here.
2 dl
crème fraîche
2-3
tbsp mayonnaise
1
clove garlic
Dijon
mustard
pepper
Press the garlic clove and mix it with mayonnaise and
crème fraîche. Season with a little Dijon mustard and season lightly with black
pepper. Let sit for an hour before serving.
Aioli
2 dl crème fraîche
2-3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
dijonsenap
peppar
Pressa vitlöksklyftan och rör ihop den med majonäsen och
crème fraîchen. Krydda med lite dijonsenap och med svartpeppar. Låt stå en
timme innan servering.
Recept på marinerad tofu!
Recipe for marinated tofu!
Tofu Burger serverades med french fries. Receptet på potatisen kommer imorgon.
Tofu Burger with french fries. Tomorrow I will give you the recipe for the french fries.
20 Comments
Oj vilken underbart måltid, ser ut som rena hälsoguruns svar på BigMac!
ReplyDeleteTack :) Det var bra sagt!
DeleteJag smakade tofu första gången nu i år, inte alls dumt och jag fick begrava mina dumma fördomar om att det skulle vara äckligt! Nu skulle jag till och med kunna tänka mig att göra det själv och det här ser ruskigt gott ut:)
ReplyDeleteNej, det är faktiskt riktigt gott, bara man marinerar/kryddar ordentligt! Testa gärna!
Deletesv: ja, det var väldigt gott faktiskt :))
ReplyDelete:)
DeleteViss tofu gillar jag mycket medan andra sorter inte alls... konstigt det där.
ReplyDeleteDetta ser så gott ut fina du, kram!
Ja, det är skillnad i dem, både smakmässigt ochi konsistens! Tack och kram!
DeleteDetta såg mycket smaskigt ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMen så härligt det ser ut! Ingen fan av Tofu, men blir riktigt att prova mig på det igen när jag ser detta!
ReplyDelete:)
Tack! Ja, testa, för det är riktigt gott!
DeleteOj så spännande den burgaren såg ut, aioli måste ju passa perfekt till :D
ReplyDeleteTack, och aiolin passar bra till!
DeleteVi lagar ofta tofu eftersom äldsta dottern är vegan. Tofu kan vara jättegott om man tillagar den rätt. Kram!
ReplyDeleteTofu är gott bara man kryddar tillräckligt! Kram
DeleteSer supersmarr ut, men använder du äggfri majo?
ReplyDeleteJa i denna använde jag äggfri :)
DeleteVilken spännande kombination av smaker! Jag är ett stort fan av tofu om den är tillagad på ett smaskigt sätt (annars blir den lätt lite tråkig) och med aioli kan jag tänka mig att det blir nästan magiskt :D
ReplyDeleteJa, tofun behöver marineras ordentligt, då blir den god!
Delete