Kantarellerna jag använt kommer från södra Finlands skogar, tack till min gudmor och inspiration till gratängen kommer från Erika.
The chanterelles I've used are from
Southern Finland, thanks to my godmother and the inspiration to the gratin
comes from Erika.
Kantarellgratäng
1 gul lök
0,5-1 dl soltorkad tomatpesto
400 g kantareller
150 g riven cheddar-mozzarella
4 dl grädde
4 ägg
1,5 dl färsk persilja
Skala och hacka löken. Stek kantarellerna en stund och
blanda i löken och klick smör. Stek yttreligare en stund. Häll svampblandningen
i en ugnsform och blanda i soltorkad tomatpesto och persilja. Blanda ihop ägg,
ost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över svampblandningen. Grädda
i 200 grader i ca 40 minuter.
Chanterelle Gratin
1 onion
0,5-1 dl sun-dried tomato pesto
400 g chanterelles
150 g grated cheddar-mozzarella
4 dl cream
4 eggs
1.5 dl fresh parsley
Peel and chop the onion. Fry the
chanterelles for a while and mix in the onions and a nob of butter. Fry for a
while. Pour mushroom mixture into a baking dish and mix in the sundried tomato
pesto and parsley. Mix together eggs, cheese and cream. Season with salt and
pepper. Pour over mushroom mixture. Bake at 200 degrees for about 40 minutes.
11 Comments
Men gud, vad roligt att jag fick vara med och inspirera. Hoppas du tyckte den var god.
ReplyDeleteVilken lyxig gratäng! Bara godsaker i:-)
ReplyDeleteHa en fin dag.
Erika: Ja, och väldigt god var den :)
ReplyDeleteMrsSunshine: Och lätt att alaga dessutom :) Önskar dig en fin dag också!
Hugaligen vad det låter gott, härligt när man får inspiration:)
ReplyDeleteDetta recept passar mig perfekt, låter helt ljuvligt gott.
ReplyDeleteTack för det andra pastareceptet, båda är nu nersparade :-)
Ha det gott!
låter härligt!
ReplyDeleteDet där hade min sambo tokgillat
ReplyDeleteKantareller som är så goda, smarrigt!
ReplyDeletePam: Thanks!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Javisst är det :)
Susanne: Bra och varsågod :)
karin: Jaa!!
Cupcakesfluffan: :)
Amy: Ja, mumsigt!
Låter som en dröm - på riktigt! Kantareller, och röd pesto, och ost... Vad man missar mycket godsaker när man inte går in här på ett par dagar!
ReplyDeleteAlexandra: :) Tack!
ReplyDelete